Kanálhajlító Uri-muri

Kevés alkalom van arra, hogy világsztár érkezzen Magyarországra, s most itt a magyar származású Uri Geller, akit új szórakoztatóműsorunk arcaként és házigazdájaként vezetünk be majd a magyar piacra – lelkesedett az egyik nagy kereskedelmi televízió menedzsmentje, amikor beharangozták a március végén induló, A kiválasztott című, természetfeletti képességekkel megáldott tíz magyart bemutató programjukat.

Hazai életCsontos Tibor2008. 03. 21. péntek2008. 03. 21.
Kanálhajlító Uri-muri

Uri Gellerből valóban csak egy van. Az egyik magyar csatornán induló új valóságshow házigazdája lesz, ahol magyar követői közül fogják a nézők kiválasztani utódját. Uri Geller kanálhajlító mágusként őrjítette meg a világot s gyűjtött hatalmas vagyont, bár ő azt mondja, az olajmezők felkutatásából származik gazdagsága. Igaz, 1992-ben a magyar televízió stúdiójában ülve nem sikerült felkutatnia a máig rejtélyes körülmények között eltűnt Farkas Helgát, de most a kereskedelmi csatorna szerint tévétörténelmet is írnak azzal, hogy a világsztár élő műsorban próbálja megfejteni a vetélkedő tíz magyar szereplőjének természetfeletti titkait. A legtöbb hajlított kanalat tőlünk kapják! – ez akár a sorozat szlogenje is lehetne, de a televíziósok azt mondják, nem kanálgörbítőket keresnek. Hogy mégis kiket, nem árulták el. Annyit mondtak, hogy ha jellemezni kell a produkciót, hát egyetlen szó illik rá: döbbenetes. Úgy mondták, a műsor sokkolja és ámulatból bámulatba ejti majd az országot.
James Randi híres bűvész és szkeptikus, akit Uri Geller hivatalos üldözőjeként emlegetnek, és aki többször bizonyította, hogy Geller szemfényvesztő, levelet írt a Magyar Tudományos Akadémiának, segítsenek hatástalanítani a készülő műsort. A Michael Jackson esküvői tanújaként, egykoron John Lennon és Yoko Ono békítőjeként, a törött lábú David Beckham gyógyítójaként, az Oszama bin Laden után amerikai kormánykérésre nyomozó parafenomén-társulat tagjaként is ismert Uri Geller és felkent utódai ennek ellenére újabb Uri-murira készülnek. Újabbra, mert korábban már Izraelben és Németországban a fél ország nézte az itthon rövidesen indulóhoz hasonló műsort. A hazai csatorna eddigi legmerészebb, legdrágább vállalkozásának nevezte a produkciót.
Szóval készülhetünk az emelt díjas SMS-ekre, melyekkel szavazatainkat leadhatjuk. Aki pedig a borsos telefonszámláján meglepődik majd, hát dühében hajlítson meg egy kanalat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek