Fajtakalauz

Szentesi rózsa

Házunk tájaBozsik József2005. 06. 03. péntek2005. 06. 03.
Fajtakalauz

Méltatlanul elhanyagolt gyümölcsfaj a naspolya, pedig a négy almástermésű növény (alma, körte, birs, naspolya) közül a legmagasabb C-vitamin- és pektintartalmú. (Ez utóbbi a szervezet méregtelenítésében fontos.) A képen látható, Szentesi rózsa nevű naspolya október végén szedhető és egy hónapon át fogyasztható. Nagyon ízletes, aromás gyümölcséből lekvár is készíthető. Rendszeresen és bőven termő fajta. Mutatós fája, sötétzöld, impozáns levelei és gyümölcsei már-már a dísznövények közé emelik. A félárnyékot is tűri, a téli fagyokat jól elviseli ez az edzett fajta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek