Kutyaposta

Kedves Kutyások! Talán már észrevették: a Kutyapostás nehezen birkózik meg a kétheti megjelenés szűkös rendjével, állandó idő- és helyzavarban szenved. És ez így van most is, az év utolsó Kutyapostájában, hiszen még csak most kezdtünk bele a kivégzett Csipke kutya történetének felgöngyölítésébe, nem zártuk be a kutyás mondások tárát sem, és bizonyára egyéb elvarratlan szálak is terhelik a Postás lelkét.

Házunk tája2005. 12. 16. péntek2005. 12. 16.
Kutyaposta

De most karácsony jön, a (kutya)szeretet ünnepe, s ez okból engedjék meg, hogy az egykor leghírhedtebb "kutyatár", az utóbbi években lassan europaizálódott Illatos úti telep felhívását tolmácsoljam. Íme:
"Az Illatos út nem menhely, mégis évente mintegy ötezer kutya kerül ide. Egyidejűleg száz leadott, megunt és közterületről befogott kutya tengeti ott napjait, sokszor betegen, sérülten, vemhesen vagy már kölykökkel.
A tavalyi "kutyaágy"-akciónak köszönhetően minden kennelbe került műanyag kutyaágy, kapott a telep egy korszerű csipleolvasót. A fennmaradó pénzből rengeteg életmentő gyógyszert vehettünk. November 1-jén megkezdődött a kutyák oltása, melyre a főváros idén húszmillió forintot szavazott meg. Nagy lépés ez, hisz az állatvédők által bejuttatott szérum arra is kevés, hogy a kölyköknek védelmet nyújtson, ilyen tág keretekben civil kezdeményezés nem gondolkodhat.
A balesetes kutyák kezelése még megoldatlan a telepen, a sérült kutyákat állatvédők veszik át. A főváros ismét a zsebébe nyúl: felszerelnek egy röntgengépet, amely sokat segíthet annak eldöntésében, hogy a kutya menthetetlen, avagy a sérülése ellátható a telepen, vagy az állatvédők segítségét kell kérni, mert komoly műtét, kórházi kezelés szükséges.
A tavaly vásárolt ágyak egy része nagyon megviselt már, főként a nagyobb méretűek, ezeket is szeretnénk pótolni. A betegen, sérülten, vemhesen bekerülő kutyák kezeléséhez gyógyszereket, infúziót, kötszereket szeretnénk vásárolni. Ha megfelelő a gyógyszerkészlet, akkor az ügyeletes állatorvos megmentheti a kutya életét.
A tenyésztési szabályok változása nyomán egyre több kutya rendelkezik csippel. Ehhez képest nem minden állatorvosi rendelőben van hozzá leolvasó. Megkönnyítené a munkánkat, ha nem a talált kutyákat kéne utaztatni, hanem a kutyához vihetnénk a technikát.
Az egyesület működése anyagilag tervezhetetlen. Amikor azt hisszük, hogy van pénzünk és helyünk egy régen bent lévő kutya mentésére, akkor mindig beüt a mennykő, és bekerül az Illatos útra egy még sérültebb kutya. Ezeknek a kutyáknak a kezelése néhány nap alatt elérheti a negyven-nyolcvanezer forintot, és a lábadozás idejére sem lehet őket akármilyen körülmények között elhelyezni, fűtött, védett panziós helyet kell finanszíroznunk. Erre a célra szeretnénk egy alapot képezni, hogy anyagi okokból ne kelljen nemet mondanunk ezeknek a kutyáknak a befogadására.
Ha bármilyen kis összeggel tudod támogatni az akciót, adományodat a Lelenc Kutyamentő Egyesület MKB 10300002-20228260-00003285 számlájára Illatos út megjegyzéssel juttasd el átutalással vagy rózsaszín csekken. Az adományról adóigazolást tudunk adni, ha neved, címed és adószámod elküldöd az [email protected] email címre, vagy sms-ben a 30/594-3105 számra. Munkánkról, mentett kutyáinkról és az akcióról a www.lelenc.hu oldalon olvashatsz, a befolyt adományokról részletes kimutatást készítünk. Az Illatos úton lévő kutyákat a www.illatosut.hu oldalon nézheted meg, melyet hetente, általában szombaton frissítünk."
Hát, ennyi.

Kellemes ünnepeket kíván a Kutyapostás:
Szücs Gábor

Ezek is érdekelhetnek