Nem tudják csillapítani a járványt

Ezer fölé emelkedett az új influenzavírussal bizonyítottan fertőzött britek száma, miután egyetlen nap alatt 155 új esetet azonosítottak Angliában és Skóciában. Németországban szintén csúcsot döntött az új esetek száma. Nemhiába mondta ki az ENSZ, hogy világjárvány az újinfluenza.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 06. 13. szombat2009. 06. 13.
Nem tudják csillapítani a járványt

A H1N1 megjelölésű influenzatörzs gyorsan terjed Nagy-Britanniában: május elején mindössze tíz, és a múlt hónap végén is még kétszáznál kevesebb fertőzöttet tartottak nyilván a brit egészségügyi hatóságok.

A brit Egészségvédelmi Intézet (HPA) péntek esti bejelentése szerint aznap 72 új esetet regisztráltak Angliában. Nem sokkal később a skót egészségügyi minisztérium közölte, hogy a tartományban 83 fertőzést izoláltak a nap folyamán. Ezzel 1004-re emelkedett a kór eddig azonosított nagy-britanniai fertőzöttjeinek száma.

Csaknem 30 ezer fertőzést okozott már 74 országban az új H1N1-es influenza. A betegség 145 esetben végződött halállal - áll az Egészségügyi Világszervezet pénteki összesítésében. Ennek csaknem fele – 13217 - az Egyesült Államokban fordult elő, ebből 27 volt halálos. Mexikó 6241 fertőzést jelentett a WHO-nak, 108 halálesettel. Kanada 2978 fertőzéssel és 4 halálos esettel a harmadik.

Közben elkezdték gyártani Csehországban az új influenzavírus (H1N1) leküzdését segítő oltóanyagot. Az anyag szállítását augusztusban kezdi meg a gyártó Baxter társaság - jelentette be Jana Cechová, a Baxter szóvivője pénteken Prágában.
 

Ezek is érdekelhetnek