Casey Stonert legyűrte a betegség

A MotoGP 2007-es világbajnokát, az ausztrál Casey Stonert fertőzés kínozza, amely legyengítette a szervezetét, és az állandó stressz, illetve az óriási megterhelés csak tovább rontott a helyzetén.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 08. 12. szerda2009. 08. 12.
Casey Stonert legyűrte a betegség

Stonert a gyári Ducati csapatban a finn Mika Kallio helyettesíti a Cseh, az Indianapolisi és a San Marinói Nagydíjon. Brnóban Kallio motorján a Superbike világbajnokságról Michel Fabrizio ugrik be a Pramac Racinghez.

– Öt rendkívül nehéz és megterhelő versenyt követően hazatértem Ausztráliába, s elmentem ahhoz a sportorvoshoz, aki motorversenyzői pályafutásom nagy részét végigkísérte. Rendkívül nehéz döntést hoztunk meg. A testemnek és az immunrendszeremnek pihenésre van szüksége, így kihagyom az elkövetkező három futamot. A nyári versenynaptár nagyon sűrű volt, sosem volt elég idő, megfelelő mód arra, hogy kilábaljak a betegségemből. A doktorok úgy gondolják, hogy Barcelonában vírusfertőzést kaptam és ez, mivel nem feküdtem ki, súlyos kimerültséghez és legyengüléshez vezetett. A testem pillanatnyilag olyan állapotban van, mintha legalább ötven éves lennék. A gyomrom állandóan fáj, vérszegény vagyok, így ki kell szállnom egy időre, ha nem akarom magam teljesen tönkretenni. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a motor remekül ment az elmúlt versenyeken. A csapatom megérti a döntésemet. Most három verseny kimarad, s nem tudom tesztelni a motorfejlesztéseket, nem tapasztalhatom ki a változásokat. Remélem, hogy makkegészségesen térek vissza és ez az áldozat később meghozza a gyümölcsét – nyilatkozta Casey Stoner.

Forrás: BGP Media

Ezek is érdekelhetnek