A New York-i Metropolitan az Urániában

A világhírű New York-i Metropolitan Opera 2010/2011-es évadának mind a 12 előadását közvetíti az Uránia Nemzeti Filmszínház. Az évad nyitányaként október 9-én Wagner monumentális műve, A Rajna kincse csendül fel.

HobbiRomvári Orsolya2010. 09. 26. vasárnap2010. 09. 26.
A New York-i Metropolitan az Urániában

A Metropolitan Opera Emmy-díjas élő közvetítéseit a zenei élményen túl a legmodernebb digitális technológiai megoldásokkal elért, lenyűgöző kép- és hangminőség, iletve briliáns operatőri munka jellemzi. Mindezt az Uránia Nemzeti Filmszínház hamisítatlan „operaházi” hangulatot tükröző, 110 éves, a legmodernebb vetítéstechnikával felszerelt gyönyörű műemlék épületében élvezhetik majd az operarajongók. A sorozat minden előadását magyar nyelven feliratozzák, a szünetekben pedig a közreműködő művészekkel készített interjúk hallhatók.

A 2010/2011-es évadban 12 közvetítést, közöttük hat teljesen új produkciót élvezhet majd az Uránia közönsége. Az első előadás október 9-én 19 órakor kezdődik, s Wagner monumentális operaciklusának első része, A Rajna kincse csendül fel Bryn Terfel főszereplésével, Robert Lepage rendezésében, James Levine vezényletével.

A programsorozatban látható lesz A walkür, Muszorgszkij Borisz Godunovja, Verdi Don Carlosa, John Adams Nixon Kínában című operája, Rossini Ory grófja, Donizetti vígoperája, a Don Pasquale, valamint Verdi A trubadúr című műve is.
Számos operacsillag is feltűnik majd: többek között Susan Graham, Plácido Domingo, Natalie Dessay, Renée Fleming.

További információ: www.urania-nf.hu