Összehoz a videojáték?

A videojátékok kapcsán leginkább azt hallani, hogy függőséget okoz, elszigetel és nagy mennyiségben káros. Egy új felmérés eredményei szerint viszont a közös játéknak lehet pozitív szerepe.

HobbiKovács Réka2011. 01. 12. szerda2011. 01. 12.
Összehoz a videojáték?

A Memorex megbízásából készült közvélemény-kutatás arra kereste a választ, hogy a családok mivel töltik a legszívesebben a szabadidejüket. Nos, a família életében a videojátékozás a harmadik leggyakoribb közös időtöltési tevékenység.

A leggyakrabban a közös tévézést (86%) említették a válaszadók, míg a második helyen a közös sütés-főzés (49%) szerepelt. Az adatok szerint a közös játék megelőzi az olvasással, a hangoskönyv hallgatásával (41%), illetve a zenehallgatással és ehhez kapcsolódó tevékenységgel (39%) töltött programokat – olvasható az ELTE hírlevelében.

A kutatás rávilágított, hogy ma a családok – különösen a fiatalabb generáció tagjai – beemelték életükbe az elektronikai termékeket, s a modern technológiát hozzáigazították a közös időtöltéshez. A Memorex szakértői szerint az elöltés formája átalakult, a leghangsúlyosabb szerepet a csúcstechnológia vívmányai nyerték el.

A felmérés szerint a gyermekek kétharmada, valamint a szülők 60 százaléka játszik bizonyos időközönként videojátékokkal. A játékkonzollal rendelkező családok mintegy 88 százalékában játszanak közösen. Ötből-négy szülő nem bánja, hogy ez a játék immáron a közös program része.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek