Egy túlélővel kevesebb

Vége egy retro-terméknek. Aki kötődik hozzá, az most rohanjon a boltokba és vásároljon Globus-májast, vagy löncshúst – katonaviseltek ezt magyarul gyíkhúsnak hívták. E jó öreg, az utóbbi években sem túl sokat változó termékeknek ugyanis vége. A konzervgyár ugyanis felhagy termelésükkel. Nem éri meg.

IparkodóO. Horváth György2009. 03. 16. hétfő2009. 03. 16.
Egy túlélővel kevesebb

Mától leáll a Globus fővárosi gyáregységében lévő húskonzerveket gyártó üzemegység. Kétszáz ember dolgozott itt. Sorsukról a cég ma kiadott közleménye nem tartalmaz részleteket. Arról viszont igen, hogy miért is vetnek véget a gyártásnak. Azt mondják, hogy nem éri meg löncshússal, meg májkrémmel foglalkozni. Pedig más cégek termékei is ott vannak a boltok polcain a jó öreg Globuséval együtt.

A húsalapú termékek gyártása a Globus Csoport forgalmának 20 százalékát adta. Ezután a cég a mélyfagyasztott és zöldségkonzerv termékeire fókuszál, s növelni akarja belföldi és export pozícióit.

A közlemény szerint az intézkedések nem érintik a Globus márkanév alatt forgalmazott ételízesítőket és szószokat, mely termékcsoportokban a márkanév tulajdonosa az Unilever.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek