Megint leáll a Zalakerámia

A tavaszi, másfél hónapos leállás után nyáron ismét szünetelteti a termelést a Zalakerámia Zrt. - tájékoztatta az MTI-t a cég elnök-vezérigazgatója.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 06. 20. szombat2009. 06. 20.
Megint leáll a Zalakerámia

Nem számít rendkívüli eseménynek a nyári leállás, mert a piaci körülményektől függetlenül a karbantartás és a szabadságolás miatt minden évben szüneteltetik legalább két hétig a termelést. Arról még nincs döntés, hogy idén mennyi ideig tart a leállás.


A társaság vezetője közölte: a tavasszal újraszámolt, csökkentett értékesítési tervek alapján idén mintegy 8 millió négyzetméternyi burkolóanyag eladására számítanak. Ez nagyjából negyedével kevesebb a tavalyi forgalomnál. Az új tervekhez képest a cég valamivel jobb helyzetben van, növelte ugyanis piaci részesedését, de ez nem jelenti a piac javulását is. Kevesebb a vásárló, de többen választják a Zalakerámia termékeit - fogalmazott Márton Péter.


A romhányi és a tófeji üzemekben, valamint a cég budapesti központjában összesen mintegy 630 alkalmazottat foglalkoztat a részvénytársaság. A cég a Zala megyei Tófejen március közepétől április végéig szüneteltette a termelést.

Ezek is érdekelhetnek