Vége a diósgyőri kohászatnak!

Elrendelte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság a DAM 2004 Kft. felszámolását. A felszámolóbiztos elmondta, hogy a kohászati társaság pénzügyi helyzetének felmérése után dől majd el, hogy a cég munkavállalóinak májusi elmaradt bérét milyen forrásból fedezik, indokolt esetben a Bérgarancia Alapot veszik igénybe.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 06. 25. csütörtök2009. 06. 25.
Vége a diósgyőri kohászatnak!

A gazdasági rendszerváltás óta ezzel már az ötödik felszámolás indul a diósgyőri kohászat ellen – írta az MTI. A DAM 2004 Kft. tavaly december óta nem termel, a társaság foglalkoztatotti létszáma mára ezer alá csökkent. A dolgozók jelenleg állásidőn vannak, májusi munkabérüket még nem kapták meg. Emiatt többször is szót emeltek, szerdán a Vasas-szakszervezet protestált, és közölte, hogy egymillió forinttal segíti a diósgyőri kohászat szakszervezeti tagjait.

A felszámolással megbízott budapesti székhelyű Ratis Kft. miskolci irodájának munkatársa, Perpék Ildikó lett a kohászat felszámolóbiztosa, aki az MTI-nek elmondta: egy érdi székhelyű kereskedelmi vállalkozás, a Keret Kft. adott be felszámolási kérelmet a DAM 2004. Kft. ellen, a cég 9964 eurót követel a kohászati társaságtól.

A biztos közölte: sikerült elérnie, hogy egyben maradjon a kohászati társaság ingó és ingatlan vagyona, így június 25-én nem kerül on-line árverésre, mint ahogy az tervben volt. A kohászati társaság pénzügyi helyzetének felmérése után dől majd el, hogy a cég munkavállalóinak májusi elmaradt bérét milyen forrásból fedezik, indokolt esetben a Bérgarancia Alapot veszik igénybe. A DAM 2004 Kft. munkavállalóinak a felszámolás előtt a tulajdonos nettó 80 millió forintnyi bérrel maradt adósuk.
 

Ezek is érdekelhetnek