Garancia 50 milliárd erejéig

Várhatóan 2009. augusztus közepén indul útjára – elsődlegesen a termelő tevékenységet végző vállalkozások részére – a Gazdaságélénkítési Bankgarancia Program, 50 milliárd forintos keretösszeggel.

IparkodóO. Horváth György2009. 07. 14. kedd2009. 07. 14.
Garancia 50 milliárd erejéig

A program kisvállalkozásoktól a nagyvállalatokon át a feldolgozóiparban, az építőiparban, a logisztikai, az információtechnológiai szektorban, a hulladékgazdálkodásban, egyes szállítási ágazatokban és a vendéglátásban biztosít forgóeszközhitel-felvételi lehetőséget oly módon, hogy a hitel tőkeösszegének 80%-ára, piaci alapú bankgaranciát biztosít – jelentette be Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A bankgarancia 125 millió és 5 milliárd forint közötti, legfeljebb 5 éves lejáratú forgóeszközhitel felvételét teszi lehetővé. Alapvető célja, hogy középtávon garantálja a vállalkozások működéséhez szükséges forgóeszköz-finanszírozást. Hatékonyan segíti elő, hogy a vállalkozások, a gazdasági nehézségek idején is talpon maradjanak, továbbá növekedési lehetőséget biztosít a gazdaság szereplőinek a fokozatosan megnyíló piacokon.

A bankgarancia 44 területen tevékenykedő vállalkozás megerősítését, fennmaradását, versenyképességét támogatja. A vállalkozások 2011. december 31-ig köthetnek szerződést a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank Zrt-vel.

Ezek is érdekelhetnek