Balu, a bűnüldöző musicalszínész

Először irtó lámpalázas voltam. A Macskák volt életem első musicalje, betegség miatt vállaltam az egyik macska szerepét. A kollégáim, akik az előadás előtt halálra cikiztek, végül állva tapsoltak! - meséli Albert Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi nyomozója.

KriminálisKeresztény Gabriella2009. 06. 02. kedd2009. 06. 02.
Balu, a bűnüldöző musicalszínész

A 38 éves századosnak, aki mindig a megye legrázósabb ügyein dolgozik, civilben öt éve hobbija a musicalszínház. A Rómeó és Júliában Verona hercege, A dzsungel könyvében Balu, a medve, a Jézus Krisztus szupersztárban Kajafás főpap, a József és a színes, szélesvásznú álomkabátban Potifár volt. Utóbbival nemrég abszolút elsők lettek a pápai zenés színházak országos találkozóján. Most pedig élete első saját musicaljének zenéjét írja, Noé bárkája, avagy az özönvíz legendája címmel.

A darabban Albert százados Noé lesz, óvónő felesége Noé nejét alakítja, lányuk pedig talán az egyik kis nyuszi lesz. Év végére tervezik a bemutatót, s a muzikális rendőr ezután egy önálló társulatot szeretne alapítani, tehetséges művészeti főiskolás fiatalokból.

– Mikor fiatalon rockbandákban énekeltem, rendőr akartam lenni. Aztán műszaki főiskolát végeztem, vagy tizenöt helyen dolgoztam, végül mégis jelentkeztem a rendőrtisztire, és tizenegy éve bűnözőket üldözök. Amikor kislányunkat, Fannit beírattuk az egyik tánciskolába, akkor csöppentem bele a musicalek világába. Onnantól kettévált az életem. Lett a való világ meg egy mesevilág, ami teljesen kikapcsol a napi stresszből.

Albert százados szerint az ember mindkét világban lehet sikeres. – Nincs jobb érzés – állítja –, mint „összepakolni” egy ronda ügyet, ami aztán mehet az ügyészségre! De annál sincs jobb, mikor a nézők ujjongva tapsolnak egy előadás végén! A Noé rockos dalaival is azt szeretném, hogy felugráljanak a nézők, dübörögjön a taps!

A legtöbb rendőrnek van hobbija; horgászás, vadászat, hegymászás – különben megölné a lelküket ez a brutális munka, de musicales rendőrtiszt eddig még nem volt. Bár „hagyományos” hobbija Albert Tamásnak is van: a tengeri akvarisztika. De a musical mindenekelőtt!

A Noé után a százados egy bűnügyi vígjátékot szeretne rendezni. Egy csibész, zsebes utcakölyökről szólna, aki a végére persze megjavul. Mert a musical úgy jó, ha a vége jó...

Ezek is érdekelhetnek