Gyilkosság után megerőszakolta áldozatát

Jogerősen húsz év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa azt a 22 éves férfit, aki három és fél éve előbb brutális kegyetlenséggel meggyilkolt, majd megerőszakolt egy négygyerekes anyát Derecskén.

KriminálisBalogh Mária2009. 06. 11. csütörtök2009. 06. 11.
Gyilkosság után megerőszakolta áldozatát

A vádlott gyermekkora óta a hajdú-bihari településen élt, s 2005-ben már rendszeres kábítószerélvező volt. Heti rendszerességgel fogyasztott amfetamint, naponta marihuánát, emellett időnként a kábítószerrel együtt vagy magában is bevett különböző nyugtató gyógyszereket – tájékoztatott Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára.

B. Sándor Miklós a gyilkosság elkövetése előtti napon unokatestvéréhez ment egy barátjával, akinél pornófilmet néztek. Ezt követően a vádlott egy fehér port tartalmazó csomagot vett elő, amiből barátjával közösen fogyasztottak. A vádlott a nap során korábban Barbamid nyugtatót is bevett, majd mivel a gyógyszertől és a kábítószertől„felpörgött”, unokatestvére egy szem Xanaxot adott neki, hogy lenyugtassa. Este 21 óra körül mindketten hazaindultak, de a fiatalember otthon nem találta a helyét, ezért éjfél előtt ismét útra kelt. Nem sokkal ezután a szolgálatot teljesítő rendőrök megállították az úttesten gyalogosan közlekedő vádlottat, aki kérdésükre azt mondta: egyik rokonánál volt kávézni. Mivel az egyenruhások bűncselekményre utaló körülményt nem tapasztaltak, továbbengedték B. Sándor Miklóst, aki némi csavargás után elhatározta, valakinél mindenképpen kielégíti nemi vágyát.

Hazament, felvett egy hosszú, térd alá érő ballonkabátot, eltett egy pár fekete kesztyűt és egy szemkörnyéken kivágott, kötött sapkából átalakított maszkot, valamint egy kést, majd elindult otthonról. A vádlott tudta, hogy V. A. derecskei férfi ismerőse aznap este nem tartózkodik a lakásában, mint ahogyan azt is, hogy az élettársát egyedül találja. Elhatározta, hogy hozzá tér be, s nála próbálja férfiasságát bizonyítani. A nő az ágyban feküdt és tévét nézett. A kopogásra fel sem kelt, csak kiszólt, hogy „Tessék!” B. Sándor Miklós nem kérette magát, belépett a szobába, és megkérdezte a nőtől: „Tudod-e, ki vagyok én? Én vagyok a Hasfelmetsző Jack, nem félsz?” A nő ekkor a hangja alapján felismerte a fiatalembert, ezért nem ijedt meg, s csak annyit mondott: „Jól van már, Sanyika, vedd le a fejedről a sapkát!” Ezután az asszony kiszállt az ágyból, és a vádlottat a könyökénél fogva kitessékelte a lakásból.

Mivel B. Sándor Miklós vágya továbbra is kielégítetlen maradt, elhatározta, tovább keresgél, és V. K.-hoz tér be, akiről tudta, hogy kisgyermekeivel egyedül tartózkodik otthon. Maszkkal a fején, késsel a kezében a bejárati ajtó üvegét helyettesítő fóliát benyomta, a lyukon át behatolt a házba, majd az előszobán és a konyhán keresztül a hálószobába ment. Az ajtóval szemben lévő, nagyméretű franciaágyon aludt a sértett asszony, s vele egy ágyon három gyermeke, míg a negyedik mellettük, egy másik ágyon. A szobában csak a bekapcsolva maradt tv-készülék világított.

A vádlott a lakásba lépve egyből a nőhöz ment, és az otthonából hozott késsel nagy erővel megszúrta nyakának jobb oldalát. A szúrással teljesen átvágta a nyaki főverőeret, a légcsövet és a nyelőcsövet. A szerencsétlen asszony másodperceken belül elvesztette az eszméletét, majd meghalt. Ezután a vádlott a sértett paplanjával letakarta a nő fejét, és a testét lemeztelenítette, majd ráfeküdt, s az élettelen testtel közösült. Eközben az egyik lánygyermek felkelt, meglátta, hogy édesanyján egy ismeretlen férfi fekszik. Felült a fekhelyén, de a vádlott rászólt, hogy feküdjön vissza és aludjon. Ezt követően, önmagát kielégítve, még legalább 10 percig mozgott az élettelen nőn. Majd felállt, megigazította a ruházatát, a maszkot is visszahúzta az arcára, és az ébredező gyerekekkel kezdett beszélgetni. Megkérdezte, hol tartják a pénzt, de a kislány azt mondta, hogy nincsen pénzük. A gyilkos a szekrényben is körülnézett, a sértett táskáját is megtalálta, de abból nem vett ki semmit. Mielőtt távozott, megfenyegette a gyermekeket, hogy senkinek ne mondják el azt, ami történt.

A gyermekek B. Sándor Miklós távozását követően egy ideig még a szobában maradtak, megnézték lefedett édesanyjuk arcát, s rádöbbentek, hogy meghalt. Ezt követően az ajtó elé székeket tettek, hogy támadójuk ne tudjon visszajönni. A lakásból nem mertek kimenni. Megvárták, hogy kivilágosodjon, majd reggel átmentek a nagymamájukhoz, akinek elmondták, mi történt az éjszaka. Az asszony a fiával átsietett a lakásba, értesítették a rendőrséget.

A vádlott 2005. december 31. óta előzetes letartóztatásban volt. Fogva tartására a Hajdú-Bihar Megyei BV-Intézetben került sor, ahol több esetben kellett ellene fegyelmi eljárást indítani a zárkatársak bántalmazása, többszöri önkárosító magatartása, gyógyszerszedési szabályok megszegése, illetve hivatalos személy megvesztegetésének kísérlete miatt.
Az öt elemit végzett, többszörösen büntetett előéletű vádlott a jogerős ítélet kihirdetése előtt csak annyit mondott: nem tartja egyértelműnek a szakértői véleményeket, hiszen ő nem is járt az áldozat lakásában.

B. Sándor Miklós vádlottat a Debreceni Ítélőtáblabűnösnek találta - egyebek mellett - aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében, amiért 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetnek