Járókeretes asszony űzte el a tolvajokat!

Járókerettel közlekedő, 80 éves felsőzsolcai asszony futamította meg a trükkös tolvajokat, akik egy klasszikus csellel akarták kicsalni a nyugdíjas pénzét.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 06. 19. péntek2009. 06. 19.
Járókeretes asszony űzte el a tolvajokat!

 A trükk klasszikus, a hozzáadott műsor azonban egyedi volt. A Felsőzsolcán élő 80 éves néni egyszer csak azt vette észre, hogy szobájába belép egy vékonydongájú fiatalember. Meglepődni sem volt ideje, mivel a hívatlan látogató közölte vele: a kertkapun ugrott át, majd a nyitott lakásajtón jött be, és építési anyagot hozott a fiának. Egyben arra kéri a nénit, hogy nyissa már ki a kaput, hogy társa is be tudjon jönni.

A nyugdíjas néni kételkedve bár, de eleget tett a kérésnek. A jövevények ekkor újabb igénnyel léptek elő. Egy talicskát kértek, hogy behozhassák az építési anyagot. Mivel az nem volt a háznál, így a vékonydongájú fiatalember közölte, hogy tartozik a házigazda fiának ötezer forinttal, de csak húszezeres bankjegye van. Ezért jó volna, ha néni felváltaná, hogy a hátralékot leróhassa. A 80 éves néni – miközben egyre erősödött benne a gyanú, hogy vendégei nem tiszta szándékkal keresték fel őt – azt válaszolta, hogy nincs húszezer forintja, nem tudja felváltani a pénzt. A két férfi tovább erősködött, így a néni is hangnemet váltott, s rájuk kiabált, s a betolakodók jobbnak látták, ha távoznak.

Ezek is érdekelhetnek