Megvan, hol erősít a rendőrség

Hét megyében van az a 276 település, amely az átlagosnál veszélyeztetettebb és ahol emiatt sűrűbben járőröznek a rendőrök.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 06. 21. vasárnap2009. 06. 21.

Kép: KiskÎršs, 2009. m‡rcius 06. RendÎrj‡rÎr KiskÎršsšn. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Megvan, hol erősít a rendőrség
KiskÎršs, 2009. m‡rcius 06. RendÎrj‡rÎr KiskÎršsšn. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

A rendőrség tájékoztatása szerint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 10 rendőrkapitányságot érint az intézkedés. A 276 település 10 rendőrkapitányság – Siklós, Miskolc, Ózd, Dunaújváros, Debrecen, Berettyóújfalu, Heves, Karcag, Záhony és Nyírbátor – illetékességi területéhez tartozik – tájékoztatott az MTI.

Az ORFK az MTI-nek adott tájékoztatásában aláhúzta: nem a települések között válogattak, hanem azokat a rendőrkapitányságokat választották ki, amelyek területén bizonyos bűncselekménytípusok – a garázda jellegű cselekmények, a testi sértések, vagyon elleni bűncselekmények, és kisebb részben a közlekedésrendészeti szabálysértések – száma az átlagosnál magasabb.

Azokra a településekre, amelyek a rendőrkapitányságok révén bekerültek az átlagosnál veszélyeztetettebbek közé, több rendőrt irányítottak. A február végétől életbe lépett intézkedéssorozat első eredményeit várhatóan fél év elteltével közli a rendőrség.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a rendőrséget, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitány a héten az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén arról beszélt: 276 olyan település van Magyarországon, amelyek az átlagosnál veszélyeztetettebbek. Ezeken a településeken ezért sokkal többet járőröznek majd éjszaka, s nappal is nagyobb hangsúlyt fektetnek az utcai jelenlétre. Az országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint ebben az akcióban 700 rendőr vehet részt.

Ezek is érdekelhetnek