Papp Sándor végzetes kézfogása

Miért kellett meghalnia a kistarcsai Papp Sándornak? Leginkább a végtelen naivitását használták ki azok, akiket az élet mellé sodort. No, már persze, ha valóban meghalt. Mert az igaz, hogy több mint egy évtizede nem látta senki, ám a holttestét máig sem találta meg a rendőrség.

KriminálisHardi Péter2009. 06. 18. csütörtök2009. 06. 18.

Kép: KecskemŽt, 2008. december 19. A kŽt kźlšnšs kegyetlensŽggel agyonvert kecskemŽti M‡ria kšrśti ‡ldozatr—l kŽszźlt rendÎrsŽgi felvŽtelek reprodukci—ja. Dšglštt akt‡k. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Papp Sándor végzetes kézfogása
KecskemŽt, 2008. december 19. A kŽt kźlšnšs kegyetlensŽggel agyonvert kecskemŽti M‡ria kšrśti ‡ldozatr—l kŽszźlt rendÎrsŽgi felvŽtelek reprodukci—ja. Dšglštt akt‡k. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Lássuk hát, milyen út is vezethetett Papp Sándor végzetéhez! Tizennyolc éves volt a nyírségi Penészleken lakó fiatalember, amikor gondolt egy merészet, és kiment Németországba. Elhatározta ugyanis, hogy többre viszi, mint a földműves szülei. Pénzt gyűjt, amiből szép, nagy házat vesz, lehetőleg jó helyen, majd egy részét kiadja, s attól kezdve úgy él, mint Marci Hevesen.

Tervének megvalósításához vasakarattal fogott. Bonnban, az akkori Nyugat-Németország fővárosában telepedett le, s elvállalt minden alja munkát: takarított, mosogatott, árkot ásott, mikor mi adatott. S hogy lehetőleg minél kevesebbet költsön, egy egészen kicsi szobát vett ki, egyébként pedig élére állított minden pfenniget.

Húsz év kemény munkája után érezte úgy, hogy eljött az ő ideje. Hirdetés révén megvett egy nagyméretű, ám félkész házat Kistarcsán, a Fasor utca 2.-ben, amit egy éven belül be akart fejeztetni, hogy aztán végleg hazatelepedjen. Igen ám, de ki lesz az a mester, aki az ő távollétében végez a munkálatokkal? Éppen ezen törte a fejét a szomszédos ház pincéjében berendezett bárban, amikor mellé telepedett egy férfi, aki felajánlotta neki a segítségét. Hamarosan egymás kezébe csaptak. Ettől kezdve felgyorsultak az események, ami végül is Papp Sándor eltűnéséhez és a nyomozók meggyőződése szerint a halálához vezetett.

Látogasson vissza honlapunkra, s holnap reggel 8 órától keresse a Tetem nélkül nincs bűntény című cikkünket, melyből megismerheti Papp Sándor történetének valamennyi izgalmas részletét!

Ezek is érdekelhetnek