Rács mögött a kislánygyilkosság gyanúsítottja!

Elfogták a kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját a rendőrség pénteken.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 06. 26. péntek2009. 06. 26.
Rács mögött a kislánygyilkosság gyanúsítottja!

Több mint fél éves nyomozás után a rendőrség eredményre jutott a brutálisan megölt kiskunlacházai tinédzser, H. Nóra gyilkosságának ügyében.

Baluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a megyei rendőrök elfogták a tavaly novemberben történt gyilkosság gyanúsítottját.

Az elfogás körülményeiről a rendőrség péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatón számol be, amelyen a tervek szerint jelen lesz az országos és a megyei rendőrfőkapitány, valamint Draskovics Tibor rendészeti miniszter is.

A 14 éves diáklányt, H. Nórát tavaly novemberben gyilkolták meg ismeretlenek Kiskunlacházán. Az ügyben a rendőrség 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A Népszabadság információi szerint nem roma a gyanúsított. Ennek azért van jelentősége, mert a gyilkosság után számos megmozdulás zajlott Kiskunlacházán, amely mind arra alapozott, hogy roma lehetett az elkövető. Aktivizálta annak idején magát a Magyar Gárda, a Gój Motorosok Egyesülete is többek között követelve, hogy a rendőrség vessen véget a „roma .erőszaknak”.

Ezek is érdekelhetnek