Receptverseny élelmiszer-allergiásoknak

Élelmiszer-allergiásoknak (lisztérzékenység, tej- és tojásallergia), valamint más okból (diabetes, candida) diétázóknak www.elelmiszerallergia.hu néven információs portált indítottak a közelmúltban. A portál receptversenyt hirdetett, melyre bárki beküldheti diétás receptjeit.

KrónikaBudai Horváth József2007. 10. 04. csütörtök2007. 10. 04.
Receptverseny élelmiszer-allergiásoknak

A portál a diétázók mindennapjait információkkal, szaktanácsadással és különböző szolgáltatásokkal segíti. A folyamatosan bővülő allergéntáblázatokból egyre több ismert termékről tudható meg, hogy milyen allergéneket tartalmaz - akár keresztszennyeződés útján is (ami a csomagoláson gyakorta nincs feltüntetve). A szakértők, orvosok pedig gyors választ adnak az olvasók kérdéseire.
De ugyanígy megtalálható itt a különböző allergiafajták részletes ismertetése, a speciális óvodák listája táplálékallergiás gyerekeknek, vagy azoknak a magyarországi szálláshelyeknek a  címgyűjteménye, amelyek vállalták, hogy megismerik és a vendéglátásban figyelembe veszik az ajánlott  diétákat.
Aki szeret főzni és a receptversenyre jelentkezve másokkal is megosztja allergénmentes receptjeit, vásárlási utalványt nyerhet.

Ezek is érdekelhetnek