Klinikai esetek

Azt írja az újság: olyannyira elszaporodtak a kórházi lopások, hogy némely helyen már a működőképesség is veszélybe került. Beszéltem a témáról orvos-igazgató barátommal. Magától értetődő természetességgel mesélte, hogy főváros-szerte ismert és irigyelt új kórházépületükben naponta lopják el a kézöblítőket, villanykörtét, WC-papírt, ajtókról a kilincset, de még az előcsarnokban található villanyburát is.

KrónikaSpánn Gábor2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.
Klinikai esetek

Tudják, hogy erre szakosodott bandák járják az egészségügyi intézményeket és sáskajárásszerűen visznek mindent, ami nincs lebetonozva. A paraszolvenciát általában a kórházból való távozáskor, az utolsó napon szokták átadni, így azt legtöbbször ekkor hozzák be a hozzátartozók. A kórházakban kószáló tolvajbandák ilyenkor nyúlják le az alvó betegek fiókjaiból pénzüket, értékeiket.

Az igazi veszteséget az amúgy is legatyásodott egészségügyi intézménynek a belső lopások okozzák. Egy-egy orvosi műszer általában nagyon drága. Bizony a műtőből is tűnnek el különböző értékű műszerek, hisz egy-egy műtétnél senkinek sincs energiája műtét előtt és után is leltárt csinálni. Az már a trükkös lopások kategóriájába tartozik, hogy egyesek bevisznek a kórházba például egy darab elhasznált, leamortizálódott érfogót, és azt egy műtét során észrevétlenül kicserélik újra. Legtöbbször olyan egészségügyi dolgozók, akik az állami alkalmazáson kívül magánrendelőben is dolgoznak, ahonnan a megrendelést kapják. Ez ellen védekezni szinte sehogy sem lehet, a miértre talán ez a vicc válaszol:

A japánok terveztek egy nyomozó robotot, ami elkapja a tolvajokat. Be is vetették három országban. Japánban öt perc alatt elfogtak 100 tolvajt. Az Egyesült Államokban öt perc alatt elfogtak 200 tolvajt. Magyarországon öt perc alatt ellopták a robotot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek