Hetvenkilós daganat

Neurofibrómával született a most 47 éves román Lucica Bunghez, egy olyan rettenetes kórral, amely idővel daganatokat okoz a bőrön, a szöveteken és a csonton.

Kultúra2005. 04. 29. péntek2005. 04. 29.
Hetvenkilós daganat

A testén néhány év óta növekvő tumor elvonja a fontos tápanyagokat belső szerveitől, ami úgy hat a szervezetre, mintha éhezne. A beteg gyengesége és a testén eluralkodó hatalmas, 72 kilós daganat miatt csak feküdni tud. Egy nemzetközi orvoscsoportnak, az asszony és családja bátorságának, valamint a román média támogatásának köszönhetően megoperálják, és visszatérhet a normális életbe.
Lucica Bunghez akkor kezdett reménykedni, amikor a Discovery Channel egyik műsorában látta, hogy egy, az övéhez igen hasonló daganatot sikeresen eltávolítottak bizonyos Lori Hoogewind testéből. Felkereste McKay McKinnon amerikai sebészt, aki a műtétet végezte.
A műsor bemutatja a nemzetközi orvoscsoport kiváló sebészi együttműködését, élvonalbeli eszközeit és eljárásait, amelyeket az életmentő operáció során alkalmaznak. A műtőben kézi kamerákkal rögzítik az operáció legkényesebb szakaszait. Az óriási tumort Lucica derekának mindkét oldaláról el kell távolítani, majd testét fel kell emelni és megfordítani, hogy az iszonyú daganat többi részét is ki tudják venni. A műsor végigköveti az asszony fájdalmas és egyben fölemelő, öt hónapon át tartó felépülését is. Otthonában végre valóra válik régi álma: Lucica újból járni kezd, és visszatér a normális életbe.

Szupersebészet: 72 kilós daganat. A film a Discovery Channel műsorán május 1-jén 1 órakor látható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek