Újpesti értékteremtés

Mekkora az ember felelőssége az élet iránt? Dönthetünk-e úgy, hogy nem lehetünk objektívek? Van-e jogunk halálba küldeni embertársunkat? Az esküdtszék összeül. Tizenkét ember, aki arra hivatott, hogy élet és halál fölött mondjon ítéletet...

Kultúra2005. 09. 09. péntek2005. 09. 09.
Újpesti értékteremtés

Reginald Rose híres, Tizenkét dühös ember című színművét tűzte műsorára az Újpest Színház. Kovács István, a darab rendezője a teátrum sajtótájékoztatóján megjegyezte, hogy szerinte a mű mondanivalója igencsak időszerű napjainkban, amikor gyakran előítéleteink befolyásolják döntéseinket, ahogy az esküdtszékét az egyfelvonásos dráma cselekményében.
Oláh Zsigmond, az Ady Endre Művelődési Központ és az Újpest Színház igazgatója arról beszélt, hogy egy külső kerületi színház működtetése a helyi lokálpatriotizmus erősítését szolgálja. Körmendy Ferenc, a Fővárosi Önkormányzat kulturális bizottságának elnöke kiemelte: céljaik között szerepel, hogy szűnjenek meg a távolsági és a területi különbségek. Az emberek ne "kimenjenek Újpestre" vagy "lemenjenek Szegedre"; ne ragadjunk meg a centrumban, hanem menjünk oda, ahol értékeket találunk!

Ezek is érdekelhetnek