Gyógyító erdeifenyő

Ősidők óta ismert az erdeifenyő gyógyhatása, ez a fa a népi hiedelemvilágban a halhatatlanság, az állandóság és az életerő szimbóluma. Friss, zöld hajtásainak laboratóriumi elemzése bizonyította, hogy tele vannak értékes tápláló anyagokkal, vitaminokkal. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek gyógyítják a fejfájást, a légúti betegségeket, köztük az asztmát is. A terápiát ki lehet egészíteni gyógyfürdőkkel, fenyőolaj-masszázzsal és inhalálással.

KultúraPethes József2005. 12. 16. péntek2005. 12. 16.
Gyógyító erdeifenyő

Az erdeifenyő kivonata erősíti a szívizmot, segíti a mellékvese működését és jótékonyan hat a gyulladásos folyamatokra. Helyreállítja a megfáradt idegrendszert, élénkíti a gyomor, a máj és az epe működését. Jó hatású a húgyhólyagbántalmakra, a vesére és a prosztatára. Kiváló méregtelenítő, egyensúlyban tartja a pajzsmirigy működését, erősíti az izmokat és általában is serkenti a szervezet anyagcseréjét. Nemcsak betegeknek ajánlott, az egészséget is segíti megőrizni.
A kellemes gyantaillatú fenyőolaj zuhanyozás után fejti ki jótékony hatását, ha bekenjük vele a testünket. Az olaj - lefekvés előtt használva - kiváló lazító hatású. A test olajozását alapos masszírozással egybekötve a fájdalmakat is csillapítja, reuma ellen az egyik leghatásosabb szer.
Az erdeifenyő friss, zöld hajtásainak főzete frissít, ugyanakkor lazít is. Csak ajánlani lehet mindazoknak, akik stresszes körülmények között kénytelenek élni, dolgozni. A tea megnyugtatja az idegeket és jót tesz depresszió ellen.

Ezek is érdekelhetnek