Hol vagytok ti régi játszótársak?

A fenti címmel rendeznek gálaestet Gobbi Hilda születésnapján, az Ódry Árpád Színészotthon javára, az Erkel Színházban június 6-án este 7 órakor. A gálaestről Leskó János rendezőt kérdeztük.

KultúraBudai Horváth József2006. 05. 26. péntek2006. 05. 26.
Hol vagytok ti régi játszótársak?

- A gála napján ünnepeljük Gobbi Hilda születésnapját, s mivel az elmúlt években e napról nem igazán emlékeztek meg, úgy éreztük, ideje valamit lépni ebben az ügyben. A fiatalok közül sokan nem is tudják, ki volt ő - akiknek pedig kellene, azok, úgy látszik, könnyen felejtenek.
- Mi ennek az oka?
- Nem igazán tudom. Az viszont tény, hogy nem volt még egy olyan művész, aki annyit tett volna azért, hogy létrejöjjön a Bajor Gizi Színészmúzeum, vagy az Ódry Árpád Színészotthon. Emlékezhetünk arra a gyűjtésre is, amit a Nemzeti Színház ügyéért indított.
- A Nemzeti megnyitóján - ahogyan ezt több újságban is olvashattuk - a neve sem hangzott el...
- Tény, hogy rajta kívül is nem kevés "elfelejtett" pályatársra kellene emlékezni, hiszen sokaknak ma már alig mond valamit a Páger, Tolnay, Bulla, Bajor, Sulyok, Dajka név - és még sorolhatnám.
- Kik lépnek fel?
- Köszönet nekik, hiszen első szóra elvállalták: Ábel Anita, Benkő Péter, Borbás Gabi, Csonka András, Csongrádi Kata, Csurka László, Für Anikó, Götz Anna, Gyurkovics Zsuzsa, Kamarás Iván, Kertész Péter, Koncz Gábor, Mácsai Pál, Nemcsák Károly, Pálos Zsuzsa, Sárközi Anita, Szirtes Ági, Tóth Sándor, Urbán Erika, Simkó Andrea és az Aerodance Táncszínház, valamint a CRYSTAL.
- Parádés névsor. A rendező nem száll be?
- Néhány musical-részlettel én is hozzáteszem, amit tudok az esthez...
- Sok sikert kívánunk Önöknek a nézők nevében, akik minden jel szerint egy szenzációs és megismételhetetlen élménnyel lesznek gazdagabbak.


Ezek is érdekelhetnek