Íme az anya

Új rendezésben láthatta a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége augusztus 17-én és 19-én a Mária evangéliumát, az István, a király mellett talán a legnépszerűbb magyar rockoperát. A Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi szerzőhármas darabjának bemutatója a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelkedő eseménye volt.

KultúraDulai Sándor2006. 08. 25. péntek2006. 08. 25.
Íme az anya

Az 1991-es Madách Színház-beli, Nagy Viktor rendezte ősbemutatót Mária szerepében Sáfár Mónika, Jézuséban Sasvári Sándor tette felejthetetlenné. Mária történetét műsorra tűzték a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd Miskolcon, Komáromban és Egerben. Pannonhalmán látta II. János Pál pápa is. Bemutatták Nagyváradon, Pozsonyban és az olaszországi Trentóban, színre vitték Ausztriában és Németországban is.
Somogyi Szilárd, a mostani előadás rendezője még gyerek volt a tizenöt évvel ezelőtti ősbemutató idején. Mária drámája nem hagyta nyugodni, később el is játszatta egy amatőr társulattal, maga alakítván Jézust. Aztán jött a nagy lehetőség: a margitszigeti. Máriaként Frankó Tündével, Jézusként Dolhai Attilával, a történetet elénk táró János apostolként Földes Tamással dolgozhatott, s a mellékszerepekben és a táncokban is csupa tehetséges fiatallal.
A jelmezek, a díszletek a kortalanságot hangsúlyozzák, a gyönyörű és felkavaró dallamok hatását fokozzák a fények. S a Megváltót világra hozó és fiaként elvesztő Mária sorsában előttünk áll az örök anyai szeretet és a soha el nem múló fájdalom.

Ezek is érdekelhetnek