Lénárt Ádám: 11 évesen győzött

Lénárt Ádám maximális pontszámmal ért el első helyezést néptánc kategóriában a Pest Megyei Ki Mit Tud? 2009-en. A 11 éves fiú somogyi kanásztáncával bűvölte el a zsűrit.

KultúraSzabad Föld Online2009. 06. 22. hétfő2009. 06. 22.

Fotó: GABOR FENYES

Lénárt Ádám: 11 évesen győzött Fotó: GABOR FENYES

Ádám végig nagyon jól érezte magát a Pest Megyei Ki Mit Tud 2009-en. A verseny számára legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a zsűrit agjai az ő produkcióját értékelték elsőként maximális, azaz 70 ponttal. Ekkor már nem volt mit veszítenie, így izgatott arca örömtelivé vált. Bár a tehetségkutatón elért eredményének nagyon megörült és büszke is rá, sikerét szinte természetesnek vette. Eredménye mögött ugyanis sok munka áll.

Ádám hat éve hetente legkevesebb öt órát táncol, s ehhez jön még az otthoni gyakorlás. Példaképe a bátyja: az ő tánctudását szeretné felülmúlni. Ádám a gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákja. Édesanyja véleménye szerint, bár fia lehetne szorgalmasabb diák is, tanulmányi eredményei pedig jobbak, de tekintve az iskola magas színvonalát, Ádám jól megállja a helyét. Ádám számára ennek ellenére a néptánc kitörési lehetőséget, mozgást és sikert jelent.

Ádámnak nagy élmény volt, hogy a Pest Megyei Ki Mit Tud 2009 döntőjén Bánhidi Petra, argentintangó-világbajnokkal, a Szombati Esti Láz győztesével, és Tóth Verával, a népszerű fiatal énekesnővel, az első Megasztár győztesével is találkozhatott. A versenyen természetesen Mihályi Gábornak, az Állami Népi Együttes vezetőjének dicsérő szavai hatottak rá leginkább. Ezek önbizalommal és büszkeséggel töltötték el, s jelezték: jó úton jár.

Ezek is érdekelhetnek