Az eltűnt legénybúcsú nyomában

Három férfi ébredezik egy Las Vegas-i hotelszobában. A szoba szétverve, a gardróbban ott sír egy csecsemő, az egyiküknek hiányzik egy szemfoga, a fürdőben pedig egy élő tigris morog rájuk. Nem utolsósorban nincs meg a negyedik férfi, pont az a barátjuk, akinek a legénybúcsúját ünnepelték előző este. A legrosszabb pedig az, hogy egyikük sem emlékszik a buliból az égvilágon semmire.

KultúraVillányi Dániel2009. 07. 16. csütörtök2009. 07. 16.

Kép: (L-r) ZACH GALIFIANAKIS as Alan holds Baby Tyler, BRADLEY COOPER as Phil and ED HELMS as Stu in Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ comedy “The Hangover,” distributed by Warner Bros. Pictures. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION., Fotó: Frank Masi

Az eltűnt legénybúcsú nyomában
(L-r) ZACH GALIFIANAKIS as Alan holds Baby Tyler, BRADLEY COOPER as Phil and ED HELMS as Stu in Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ comedy “The Hangover,” distributed by Warner Bros. Pictures. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.
Fotó: Frank Masi

A Másnaposok egy legénybúcsúról szól, meg persze a férfibarátságról és a felelősségvállalásról, de pont a legénybúcsúból nem látunk semmit. Rövid (a karakterépítéseket nyilván megkönnyítő, de amúgy felesleges) felvezetés után a hőseink már Las Vegasban vannak, elkezdenek bulizni, majd snitt – és a következő kép az a bizonyos reggel. Ettől kezdve pedig a történet egyszerre halad előre – a barátok a nyomok után haladva próbálják megkeresni a vőlegényt – és ugyanakkor hátrafelé: végigjárva az előző éjszaka helyszíneit fokozatosan összeállnak a mozaikdarabkák, és feltárul a múlt mélységesen mély és főleg röhejes kútja.

Ritkán szoktak magyar mozikban olyan amerikai vígjátékot forgalmazni, amiben nincsenek sztárok. Nos, a Másnaposokban egyetlen nagy név sem szerepel, mégis biztos a sikere – egy ötletes alaphelyzetet bont ki fergeteges humorral, amihez bónuszban a legvégén megkapjuk a legénybúcsút magát is, pontosabban az ott készült fotókat. Úgyhogy a stáblista alatt is megéri a helyünkön maradni a moziban!

Ezek is érdekelhetnek