Pompás szabadtéri koncertek

Esztergomi éjben penget a világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola, a Margitszigetet népesíti be jampikkal Fenyő Miklós, s ugyanott viszi színre pekingi műsorát az Experidance Tánctársulat.

KultúraSzabad Föld Online2009. 07. 20. hétfő2009. 07. 20.
Pompás szabadtéri koncertek

Harminckét táncos, kilenc év, hat egész estés showműsor, tízórányi színpadi anyag, csaknem egymillió néző – ez a legkeresettebb színpadi produkciókat kínáló Experidance Tánctársulat eddigi leltára. Az együttes tagjai Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok, akik Experidance-Esszencia című műsorukat augusztus 16-án mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A műsor eddig programjaik esszenciája: látványos koreográfiai válogatás, amelyben átfogó képet adnak eddigi kilenc évükről. Az előadás a tavalyi Magyar Kulturális Évad pekingi gálájára készült, s most a magyar közönség is láthatja a magyar tánc utazó nagyköveteinek új műsorát.

Ugyanezen a napon – tehát augusztus 16-án – az esztergomi Bazilika oszlopcsarnoka előtt a világ egyik legjobb gitárosa, a Magyarországra szinte már hazajáró Al Di Meola lép fel. Az olasz származású amerikai, Grammy-díjas gitárművész a latin zenétől a fúziós dzsesszig mindent játszik. Chick Corea együttesében indult, de a hetvenes évek közepétől szólókarrierbe kezdett. 1980-ban Paco de Luciával és John McLaughlinnel elkészítette minden idők legnagyobb példányszámban eladott és legnépszerűbb dzsessz korongját, a Friday Night in San Francisco-t. Ezúttal a Sunday Night in Esztergom következik – egy olyan pompás gitárossal, aki többek között Pavarottival, Phil Collins-szal, Santanával, Paul Simonnal, Frank Zappával is zenélt már együtt. 
Bár Di Meola Fenyő Miklóssal még nem játszott, de várható, hogy a rock and roll hazai apostola nélküle is teltházas bulit vonz augusztus 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol először tíz éve lépett fel. Tavaly a meghirdetett egy helyett – a jampiőrület miatt – kétszer csavarta fel a szőnyeget.

A zenész azt mondja, hogy új bulit összehozni egyre nehezebb, de már elvárják tőle. Ezúttal Gyerünk a moziba be! címmel tart koncertet, ami a Made in Hungária filmre utal, melyet nagy sikerrel mutattak be a minap a Kalovy Vary-i filmfesztiválon, s melynek főszereplőit – Fenyő Ivánt, Szabó Kimmel Tamást és Kiss Tündét – is behívta a margitszigeti koncertmozijába. A fellépőket ezúttal is a Fenyő Gyöngye zenekar kíséri és a Jampi Angyalok tánccsoport rockizza majd körül, s persze, újra itt lesz a Csacska Macska Vokál.

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek