A Prodigy koncertezik ma a Szigeten

A negyedik fesztiválnapon a The Prodigy, a Pendulum, a Primal Scream, a Figli Di Madre Ignota, Vieux Farka Toure, Muchachito Bombo Infierno, Squarepusher, a Brujeria és Grooverider ígér változatos zenei élményt a szigetlakóknak.

KultúraSzabad Föld Online2009. 08. 14. péntek2009. 08. 14.
A Prodigy koncertezik ma a Szigeten

A Rock sátor mellett ezen a napon a Nagyszínpad is tartogat finomságokat a rock rajongóinak. Három órától az ukrán folk-rock-punk banda, a Haydamaky lép fel, utánuk pedig a skót alternatív rock formáció, a Primal Scream ad koncertet. Háromnegyed nyolctól drum and bass/electronic rock szól majd a Pendulum jóvoltából. Az este nagy durranása a Prodigy lehet, amely legújabb, sorban az 5. stúdióalbumával szerte a világban óriási sikert aratott.

A Világzenei Nagyszínpadon az olasz Figli Di Madre Ignota rézfúvós „spagetti Balkánja” ígér pörgős bulit, negyed héttől a Csík zenekar és vendégei, háromnegyed nyolctól pedig a Zamballarana muzsikál. Fél tíztől az Amadou & Mariam afro-beat/pop/folk dallamai zárják ez estét.

Az A38-Wan2 Színpadon az Anselmo Crew kezd, majd a 2004-es Szigeten már bizonyított bukaresti banda, az AB4 következik. Az Anima Sound System koncertje fél nyolctól kezdődik. Este kilenctől a La Troba Kung-Fu vegyíti a katalán rumba és a dub, a blues és a boogie műfaj hangzásait. Tizenegy órától az egykori utcazenész, Muchachito Bombo Infierno rumbából és szvingből felépülő egyedi stílusú zenéje következik, majd az Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi koncertje zárja az estét.

Az MTV Rock Színpadon négy órától a Revelstone, öttől a ManGod.Inc, hat órától a Bridge to Solace játszik. Hét órakor kezd a Blind Myself, őket a Superbutt és a negyedik lemezén dolgozó metalbanda, a Brujeria követi. Tizenegy órától a Deathstars svéd metal zenekar ad zúzós koncertet, majd a Zanzibar és a Honeybeast lép fel.

A Burn Party Arénában fél nyolctól a Birdy Nam Nam , Sikztah, Statik & Safair zenél. Éjféltől a drum and bass atyjának tartott Grooverider, fél kettőtől Dillinja, fél négytől pedig Palotai pörgeti az elektronikus zene szerelmeseit.

Ezek is érdekelhetnek