Barokk nosztalgiák Győrben

A Kisalföld fővárosa is barokk város, ezért minden évben itt rendezik meg a látványos, sok érdeklődőt vonzó Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivált, valamint a fényűző és pompázatos Barokk Esküvő ceremóniát.

KultúraPethes József2009. 08. 11. kedd2009. 08. 11.
Barokk nosztalgiák Győrben

A Zichy Palota munkatársai nagy odaadással és szakértelemmel gondoskodnak arról, hogy visszacsempésszék a városba a barokk kor hangulatát, miliőjét, a minden látogatót rabul ejtő atmoszférát. A barokk ünnepségek olyan zenei és irodalmi értékeket rejtenek magukba, amelyek meghatározói voltak a térség, egész Európa művészeti irányzatainak.

A fesztivál nyitókoncertjére augusztus 12-n kerül sor, melyen Händel művei csendülnek fel. Ekkor és 13-án tartják meg a Nemzetközi Koboz-, Lant- és Gitárfesztivált is, mely valódi kuriózum a komolyzene szerelmeseinek. Augusztus 14-én a Budapesti Zeneművészeti Egyetem hallgatói Donizetti: A csengő című vígoperáját adják elő. Rá egy napra Rákász Gergely orgonaestje hallható a dumaszegi katolikus templomban, míg a felpéci evangélikus templomban az Európa Koncert Szalonegyüttes lép föl. Ugyanakkor a győri Egyetemi Hangversenyteremben a Capella Savaria Haydn emlékestjére kerül sor, a Zichy Palota kertjében pedig Mozart: Don Giovanni-ját adják elő. Augusztus 16-án Haydn A patikus című vígoperája várja a műfaj kedvelőit a Széchenyi téren.

A fesztivál részletes programját megtalálja ITT.

Ezek is érdekelhetnek