Stadionnak csinálnak helyet? De miért kell elhagyni a várost?

Múlt hét végén ismét forrongtak az indulatok Miskolcon, a számozott utcák lakói körében, mert a város részéről területbejárást tartottak a közeli DVTK-stadionnál.

LakóhelyemK. G.2014. 06. 21. szombat2014. 06. 21.
Stadionnak csinálnak helyet? De miért kell elhagyni a várost?

A számozott utcákban élők szerint azért éppen őket pécézték ki legelőbb, mert egy felújított stadion mellett „rosszul mutatna a szegénynegyed”.

A városháza szakembere másként fogalmazott: a területre azért van szükség, hogy az új DVTK-stadionhoz egy parkolóházat is építhessenek, ami kitelepítés nélkül nem lehetséges. Miskolcon több nyomortelep is van, ennek ellenére mára nyilvánvaló, hogy komoly „költöztetési szándékkal” eddig csak a számozott utcákban élőket keresték meg a városháza emberei.

Úgy másfél hete a számozott utcák lakóiból is néhányan ott voltak azon a megbeszélésen, amelyen Váradi Gábor, a Miskolci Nemzetiségi Cigány Önkormányzat elnöke és Dancs Mihály, a roma polgárjogi mozgalom vezetője tiltakozott a város telepfelszámolási programjának 4-es pontja ellen, melyben a város elhagyására kényszerítenék a telepen élőket. Ha ezt a pontot nem törlik el, hamarosan utcai demonstrációt is szerveznek Miskolcon.

Ezek is érdekelhetnek