Ági levezet

Kovács Ági olimpiai bajnok úszónő bejelentette: a pekingi olimpián nem vesz részt, a nyári magyar bajnokságon befejezi a pályafutását.

MiscBudai Horváth József2008. 01. 10. csütörtök2008. 01. 10.
Ági levezet

2007. őszén már egyre inkább nehezére estek a hajnali kelések, a kemény edzések, gyengült az akaratereje, de a debreceni Európa-bajnokság és az olimpiai részvétel iránti lelkesedése megmaradt, ezért vállalta az újabb kemény felkészülést. Az október 30-i és az azt követő eseményekkel kapcsolatban pedig mindmáig úgy érzi, nem illette meg őt az ártatlanság vélelme.

– Az én nevem mellett most már mindig ott lesz a dopping szó. Ez az ügy volt az, amely megérlelte bennem azt a döntést, hogy elegem van. Ha ez nincs, akkor minden bizonnyal lett volna erőm folytatni a felkészülést a pekingi olimpiáig. Nem fejezem be, de annyi erőt már nem érzek magamban, hogy felkészüljek az olimpiára – nyilatkozta Kovács Ági.
– Nagyon sajnálom, hogy Ági így döntött – tette hozzá Kiss László, szövetségi kapitány. – Ugyanakkor megértem. Én is köszönök neki mindent.
– Ilyen kaliberű sportoló elvesztése pótolhatatlan veszteség a Kőbánya SC-nek – hangsúlyozta Turi György, Kovács Ágnes edzője.
– Nagyon sok mindenben nem értek egyet veled – fordult Kovács Ágneshez Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó-szövetség első embere –, de köszönöm, amit a sportágért tettél. Továbbra is közénk tartozol.

Én Gyárfás Tamással mindenben egyetértek.

Ezek is érdekelhetnek