Kutyaposta

A Lelenc Kutyamentő Egyesület (<a href=http://www.lelenc.hu target=blank>www.lelenc.hu</a>) küldte el az alábbi okos és informatív levelet, olvassuk hát!

MiscSzücs Gábor2008. 01. 11. péntek2008. 01. 11.
Kutyaposta

„Az idei szilvesztert sem úsztuk meg: a petárdázás miatt kutyák százai szaladtak világgá. A menhelyeknek nem lesz kapacitása ennyi kutyát befogadni, csak a civilek összefogása segíthet. A kutyák döntő többsége pár nap alatt hazajuttatható, csak biztonságba kell helyezni, fotóval vagy pontos leírással hirdetni, plakátolni. Nagyon sok kutyát - keverékeket is! - már megjelöltek mikrochippel, de útba igazíthat a tetoválás, olykor a pórázon levő információ is. Ha környezetedben elveszett kutyáról tudsz, segíts hirdetni! Elég sok internetes oldal foglalkozik ilyesmivel.
www.netboard.hu/viewforum.php?forum=274
Ez például egy országos fórum. Ide mutat a www.elveszettkutyak.hu is, ezért sokan olvassák.
www.allatok.info
Ez is egy országos adatbázis, elveszett/talált és gazdikereső kutyák. Az adatokat, képeket a [email protected] e-mail címre is küldheted.
www.zoldmagazin.com/kutyak.xls
Itt a Budapest és környékén elveszett-talált kutyák listáját olvashatod. Bejelentés e-mailben a [email protected] címen vagy a 06/70/635-0780 számon 18 óra után, illetve éjjel-nappal SMS-ben. Budapestiek és környékbeliek figyeljék a www.illatosut.hu oldalt, hetente kétszer frissítik.
És még: www.allatok.hu; www.kutya.hu; www.haziallat.hu; www.kutyaszovetseg.hu; és sorolhatnánk. Mikrochip információk: m-a-x.hu/mikrochip/
Ha nem is találtál kutyát, azért nézz be ezekre a fórumokra, hátha a szomszédod kutyáját sikerül hazajuttatnod!”
Ennyi a levél, ami oly sok információt tartalmaz, hogy talán érdemes ezt a Kutyapostát kivágni, eltenni, hogy ha majd szükség lesz, ne kelljen keresgélni, merre a segítség… Persze, ez leginkább egy számítógépes adatbázis, de azért telefonszám is található itt, és bizonyára akad olyan is, aki segít a kapcsolatfelvételben.
Ehhez még csak annyit, hogy úgy hallottam, kezdeményezik: induljon aláírásgyűjtés a durrogtatások, a házi tűzijátékok betiltása ellen. Állítólag mintegy 3 millió embernek van kutyája, nem tudom mennyivel többnek macskája. A kisállattartókat, de tán a haszonállatokat tartókat is közénk számítva, ha jól csalódom, messze többségben vagyunk! És nem értem, hogy miért kell nekem az egész szilvesztert a remegő és reszkető kutyámat nyugtatva tölteni csak azért, mert néhány idióta csak úgy tudja kifejezni örömét, hogy petárdát hajít, vagy görögtüzet robbant… Kezdődjék hát az aláírás - végre egy értelmes célért…

Ezek is érdekelhetnek