Focihétvége, nem mindennapi francia gólzáporral

Sikerült-e meglépnie a Chelsea-nek az üldözőktől? Hová tűnt a Barcelona szép játéka? Ki tud lépést tartani az Interrel? Az európai foci iránt lelkesedőknek ezek lehettek a hétvége legnagyobb kérdései.

Ország-világDulai Péter2009. 11. 09. hétfő2009. 11. 09.
Focihétvége, nem mindennapi francia gólzáporral

Angliában igazi szuperrangadó volt kilátásban, a Chelsea nem kisebb csapat ellen próbálkozhatott megerősíteni első helyét, mint a Manchester United. Az angoloktól már megszokott elképesztő iram mellett most – a tőlük szintúgy nem ritka – brutalitásból is ízelítőt kaphattunk, hiszen volt pár jelenet, amelynél jóérzésű ember inkább becsukta a szemét. A csereként beálló John Terry fejesével végül a londoniak gyűjtötték be a három pontot, ezzel 5 pontra növelve előnyüket az Arsenal és a Manchester előtt. (Chelsea–Manchester United 1:0). A másik londoni csapat, az Arsenal képtelen abbahagyni a gólgyártást, de ezt a csapat és a drukkerek sem különösebben bánják. Most a Wolverhampton volt az áldozat, akik 2 öngóljukkal meglehetősen udvarias ellenfélnek bizonyultak (Arsenal–Wolverhampton 4:1).

Madridban városi rangadót rendeztek, a még mindig C. Ronaldo nélkül felálló Real a pocsék formában levő Atleticóhoz látogatott, s ha már ott volt, Kaká és Marcelo szépségdíjas találatával gyorsan el is döntötte a meccset. A hazaiak 3:0-nál, Sergio Ramos kiállítása után felébredtek, de az egyenlítésre már nem futotta (Atletico Madrid–Real Madrid 2:3).

A Barcelona az utóbbi hetekben nem éppen azzal a játékával rukkolt elő, amiért oly sokan szerelmesek a csapatba világszerte. A Mallorca ellen azért most is sikerült négyet bevágni, de tapasztalt Barca-meccs nézők láthatták, hogy ez a csapat még messze van a jó formától. Ibrahimovic remekül játszik, de ez másról nem igazán mondható el, a védelem pedig néha hajmeresztő dolgokat művelt. Szoros a verseny, hajszálnyival a katalánok állnak jobban (Barcelona–Mallorca 4:2).

Az Inter most nem bírt a Romával (Inter–Roma 1:1), de Cambiassoék így is öt ponttal előzik meg a Juventust, akik annak ellenére rúgtak ötöt az Atalantának, hogy 3 góljukat sem adták meg les miatt (Atalanta–Juventus 2:5). A Milan a szebb napokat is megélt Laziót verte Rómában 2:1-re. Leonardo csapata mintha kezdene magára találni, bár a második félidőbeli kieresztésre majdnem ráfáztak.

Elképesztő gólzáport hozott Franciaországban a Lyon és az Olympique Marseille meccse. A hazai csapat 2:1-es vezetés után kapott hármat, és sokáig úgy tűnt, belefut egy nagy zakóba, da a végén még a győzelmet is majdnem sikerült megszerezni, de Toulalan, a hazaiak játékosa öngólt vétett. A végeredmény 5:5!

Ezek is érdekelhetnek