Egymillióba került egy munkahely

Az előző két kormány által megfogalmazott munkahelyteremtő célok csak látszólag teljesültek, mivel vidéken az látható, hogy a „nagyságrendben jónak mondható összegek”, támogatási rendszerek nem olyan helyen hasznosulnak, ahol leginkább kellene - mondta Karakó László (Fidesz), az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának elnöke Budapesten.

Ország-világ2010. 09. 14. kedd2010. 09. 14.
Egymillióba került egy munkahely

Az albizottság hétfői ülésén vitatta meg a Munkaerőpiaci Alapból finanszírozott, munkahelyteremtést elősegítő támogatási programokról szóló tájékoztatót, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) készített - olvasható a hírszerző portálján. Az anyag szerint a „Munkahelyteremtő beruházások támogatása” program eredményeként 2002 és 2010 között összesen 1 459 vállalkozás részesült 21,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban. Ez alatt a 8 év alatt a kedvezményezett vállalkozásoknál több mint 22 000 új munkahely kialakítása vált lehetővé.

Karakó László hangsúlyozta: azt kell megvizsgálni, hogy az akkori döntések alapján mennyiben kerültek oda a források, ahol azokra valóban szükség volt. Hozzáfűzte: az egyedi kormánydöntés alapján kedvezményezett beruházásokat is kivizsgálják.

Ezek is érdekelhetnek