Szolnok, az ifjúságbarát

Ahol nemcsak a bulik, koncertek, egyéb rendezvények kapcsán lehet jó a fiatal generáció közérzete, de a városvezetés is e korosztály kezdeményezései mellé áll, ott a szolgáltatások és az intézmények ennek megfelelve működnek. Az „Ifjúságbarát önkormányzat” díjat Szolnok kapta: nem véletlenül.

Ország-világSzőrös Zoltán2010. 09. 11. szombat2010. 09. 11.
Szolnok, az ifjúságbarát

A város híres színházában gálaműsor keretében léphetnek a közönség elé a középiskolások, ezern kívül többször indul buszjárat a fővárosba, parlamenti látogatásra, valamint szabadidős és tömegsportprogramok sokasága közül választhatnak a fiatalok, illetve a diákönkormányzatokat bevonják az ifjúságot érintő döntések meghozatalába – csak néhány szemelvény, mi mindennel járulhat hozzá egy önkormányzat, hogy az ifjabbak is úgy érezzék, fontos a véleményük, rájuk is jut külön figyelem és törődés.

Az Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Tanácsnál a települések pályázatához a fiatalok ajánlására is szükség volt. Ezek együttes elbírálása alapján ítélték oda az idén Szolnoknak az „Ifjúságbarát önkormányzat” címet. A 2004 óta adományozott díjjal együtt 700 ezer forint is jár, melyet ugyancsak ifjúsági programokra fordítanak majd.

A díjátadó ünnepség alkalmával a korosztályt érintő energiatakarékossági akcióban is eredményt hirdettek. Az önkormányzat és két szolgáltató által tavasszal kiírt kampány céljaként tűzték ki, hogy felhívja a figyelmet a megfontolt áram- és vízfogyasztásra nemcsak az iskolában, de a gyerekek otthonában is. A felajánlásnak köszönhetően egymillió forinttal honorálták a takarékoskodást, melyet az érintett iskolák diákönkormányzatai között osztottak szét.

Ezek is érdekelhetnek