Cunami – fiatalokból

Nehezen tudjuk megnyugtatóan belakni ezt az országot! Egyre-másra történnek az amúgy elkerülhető tragédiák, amikor a „házirendről” kiderül, hogy bizony, az nem volt elég alapos és körültekintő.

Ország-világPalágyi Béla2011. 01. 21. péntek2011. 01. 21.
Cunami – fiatalokból

 Emberek halála kellett ahhoz, hogy augusztus 20-án végre megnyugtató körülmények között tudjunk petárdázni a Duna-parton. És most három ártatlan fiatal élet feláldozása árán talán törvényes rend lesz a szórakozóhelyek háza táján. (Bár ez már az ököritói bál után, Simon Tibor agyonverésekor vagy a tematikus robbantgatások alkalmával is megtörhetett volna…)

Amiről most beszélünk, az a főváros Nyugati terén lévő West Balkán nevű szórakozóhelyen történt a hét végén, amikor is a 307 fő befogadására engedélyezett szórakozóhelyre a rendezők tízszer ennyi fiatalt engedtek be, akik aztán egy rémhírtől – vigyázzatok, késelnek! – pánikba esve, menekülni kezdtek a sötét folyosókon és a keskeny lépcsőkön. Közben három ifjú lányt, a 17 esztendős K. Kingát, a vele egykorú Cs. Emesét, valamint a 24 éves R. Ritát az ember-cunami elsodorta, a korlátnak préselte és megfojtotta. Amikor elült a riadalom, a három lány holtteste ott feküdt a kijáratnál, a járda szélén. A percek alatt kiérkező mentők tették a dolgukat, de már nem tudták őket visszahozni az életbe.

Igazán nagy csoda lenne, ha az éjszakai homályban tevékenykedő szakma tiszta képlettel szolgálna az okokat illetően. Öt ember élvezi eddig a rendőrség vendégszeretetét, akik a kihallgatás során azzal ütik el az időt, hogy dobálják egymásnak a felelősség labdáját. K. Tamás, főszervező állítja, ő meg volt győződve, hogy a bérbe vett házzal minden rendben volt, így mossa kezeit. Neki azonban azt kellett volna tudni a West Balkánról, hogy ott 300 emberrel este 10-ig bulizhattak volna az engedély szerint. A West Balkán Kft. viszont azt mondja, a Noise Night Life jött, látott, portaszolgálatot telepített, biztonsági embereket állított, egyszóval úgy tette a dolgát, mint aki otthon van. Valaki, persze, nem mond igazat, de ez már legyen a nyomozók dolga. A hátramaradottaké sajnos az, hogy gyászolják az elhunytakat. A Móricz Zsigmond Gimnáziumban, ahová a két 11. osztályos járt, tanítási szünetet adtak egy napra, ezalatt munkába állt az iskola pszichológusa, aki a társak lelkét próbálja rendbe rakni. Közben a szülők riadóláncot szerveznek, igyekeznek kiszűrni a megbízhatatlan szórakozóhelyeket. És talán kevésbé lesznek engedékenyek, amikor a gyerek a hét végén öltözködni kezd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek