Mielőbb megvennék a felszámolt Jógazda Pénztár fiókjait

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) tagjai vennék meg a felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Pénztárat. Közben az OTSZ tag Forró és Vidéke Takarékszövetkezet azonnali segítséget nyújtva az Abaúj térségben hat önkormányzat számláját újra megnyitotta.

Ország-világO. Horváth György2011. 01. 08. szombat2011. 01. 08.
Mielőbb megvennék a felszámolt Jógazda Pénztár fiókjait

Mivel a felszámolás alá került Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztárnál vezetett önkormányzati számlák számlavezetése a felszámolással megszűnt, a Forró és Vidéke Takarékszövetkezet Abaúj térségben hat önkormányzat számláját újra megnyitotta, így biztosította például a Magyar Államkincstártól érkező bérek és segélyek kifizetésének lehetőségét. További segítségként pedig egy azonnali elbírálást követően egy hitelkeretet is felajánlott a rászoruló önkormányzatok számára, amelyet rögtön felhasználhattak - olvasható abban a közleményben, melyet az OTSZ juttatott el a Szabad Föld Online-hoz. Emellett a takarék egy, az OBA kártalanításokat fogadó díjmentes lakossági számlakonstrukciót is kidolgozott az ügyfelek számára. A magyarországi takarékok 90 százalékát tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezetője Varga Antal elmondta: az integráció vezetői tárgyalásokat kezdeményeznek a felszámolóval a térségben lévő fiókok minél hamarabbi megvételéről is.

- Természetesen az OTSZ integráció üzleti érdeke is, hogy átvegyük a Jógazda fiókhálózatát, de üzleti filozófiánknak tekintjük a legkisebb településen élők pénzügyi kiszolgálását is, valamint azt, hogy egy ilyen helyzetben senki ne maradjon pénzügyi ellátás nélkül – hangsúlyozza Varga Antal, az OTSZ ügyvezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek