Szeretné megérteni a világot?

Mit jelent valójában a mélyszegénység fogalma és valósága? Milyen problémákkal küzdenek a kisebbségek? Mi is a boldogság? Több más kérdés mellett ezekre is választ kaphatunk szombat-vasárnap a III-ELTE Dokumentumfilm Fesztiválon.

Ország-világKovács Réka2011. 01. 20. csütörtök2011. 01. 20.
Szeretné megérteni a világot?

E hétvégén, január 22-23-án az ELTE Társadalomtudományi Kara ismét megrendezi a dokumentumfilmek fesztiválját. A seregszemle célja, hogy teret adjon a fontos társadalmi kérdéseket és az aktuális problémákat a vizuális kultúra eszközeivel feldolgozó alkotásoknak.

A fesztiválnak az Örökmozgó Filmmúzeum ad helyet, ahol a hazai és nemzetközi klasszikus és kultikus mozik mellett a legfrissebb termésből is válogathatnak az érdeklődők. A filmek megtekintése mellett tematikus beszélgetésekre is lehetőség nyílik az oktatókkal, szakértőkkel és filmesekkel az alkotásokban érintett kérdésekről.

Szombaton a mélyszegénység, a kisebbségi problémák, az afrikai polgárháborús menekültek helyzete, az eltérő kultúrákból érkezők között köttetett házasságok, a boldogság keresése lesz a nap témája, míg vasárnap a közösségek felbomlásának következményei, illetve a nagyvárosi lét kérdései kerülnek terítékre.

A fesztivál időpontja: január 22-23. (szombat-vasárnap), 12-23 óra között.

Helye: Örökmozgó Filmmúzeum (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.).

Tekintse meg a  részletes programot is!!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek