Kutatók Éjszakája a Gödörben

Új helyszínen, számtalan színes és izgalmas programmal várják a kutatók rejtélyes világába betekinteni vágyókat a hatodik alkalommal megrendezett Kutatók Éjszakájára.

Ország-világKovács Réka2011. 09. 19. hétfő2011. 09. 19.
Kutatók Éjszakája a Gödörben

September 23-án a Gödör Klub ad otthont az immár hagyományos tudományos fesztiválnak, melyet Budapesten kívül 24 vidéki városban, illetve 32 európai ország,320 városában is megrendeznek.

A Gödör Klubban négy színpadon párhuzamosan zajlanak majd az előadások és workshopok, kikapcsolódásképpen pedig koncertek szórakoztatják a látogatókat.

Délután három órától neves szakemberekkel találkozhatunk, akiket gyerekkoruk óta lenyűgöz a science fiction világa, s ez motiválja őket, hogy folyékony robotkígyókon, csillagközi űrhajón, teleportáción dolgozzanak.

Többek között szó lesz a közösségi média társadalomra kifejtett hatásairól, valamint az okostelefonok kapcsán felmerülő információbiztonsági kérdésekről is.

Az előadások mellett számos workshoppal és interaktív műhellyel is várják a látogatókat. Lehet majd játszani az Élményműhely csapatával, megtapasztalni a tudomány és a művészetek szépségét. A Növénykórtan laborban megismerhetik DNS felfedezésének történetét és működését, a SOKK (Semmelweis Orvostudományi Kutatóközpont) workshopján pedig kipróbálható a profi helyszínelők munkája.

A részletes budapesti és vidéki program az esemény honlapján található meg.