„Fináncnemlátta” szesz után kutat a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben ismét speciális ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza a magánfőzéssel illetve bérfőzéssel előállított párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülését - közölte a vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője.

Ország-világ2011. 10. 04. kedd2011. 10. 04.
„Fináncnemlátta” szesz után kutat a NAV

Suller György Attila őrnagy közleménye szerint ennek érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai fokozottan ellenőrzik majd a kiemelt kockázatú területeket: az alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, a piacokat, a vásárokat, és azokat a közterületeket, ahol párlatok értékesítésére lehet számítani – írta az MTI.

A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a NAV szakértői intézete által üzemeltetett alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok is segítik az ellenőrzést végzők munkáját.
A szóvivő a közleményben hangsúlyozza, hogy az ellenőrzések nem azokra a személyekre vonatkoznak, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot.

A pénzügyőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetnek