Gyarmatosítsuk az űrt?

Legalábbis ezt szeretné az amerikai lakosság húsz százaléka, ugyanakkor minden második megkérdezett szerint ilyen irányú űrprogram 100 éven belül meg fog kezdődni.

Ország-világKovács Réka2012. 03. 21. szerda2012. 03. 21.
Gyarmatosítsuk az űrt?

Megkezdődtek az ígéretek az amerikai elnökválasztási kampányban, ahol a republikánus jelöltségért versenyző Newt Gingrich egy januári beszédében utalt arra, hogy az Egyesült Államok a jövőben gyarmatosítani fogja a Holdat. Ennek kapcsán a YouGov amerikai kutatóközpontja felmérést végzett, hogy kiderítse, mit is gondolnak erről az amerikaiak.

A lelkesedés nem volt kitörő, ugyanis a válaszadók mindössze 19 százaléka tartaná fontosnak, hogy hazája törekedjen a Földön kívüli területek meghódítására. A válaszadók 53 százaléka szerint ez szükségtelen, 28 százalék pedig bizonytalan az űrprogram szükségességében. Érdekesség, hogy a nők alig 9 százaléka ért egyet, viszont a férfiak 30 százaléka lát új távlatokat az űr gyarmatosításában. – olvasható az ELTE hírlevelében.

Az űr meghódítása minden esetre nem könnyű feladat, így a megkérdezettek 62 százaléka úgy véli, hogy erre 500 éven belül kerülhet sor. Minden második válaszadó ennél még optimistább, szerintük ugyanis a Hold meghódítása akár 100 éven belül elkezdődhet. Csupán 13 százalék lát arra esélyt, hogy 25 éven belül képes lesz az emberiség Földön kívüli gyarmatokat alapítani.

 

Ezek is érdekelhetnek