Harry herceg meztelen fotói

Mi történik akkor, ha egy fiatal katona hosszú és veszélyes külföldi tartózkodást követően egyenesen a csatatérről érkezik otthonába? Forró csókot nyom a nagyi homlokára, focizik az unokaöcsivel, messzire dobja a spániel műcsontját, majd elindul bulizni, minden bizonnyal csinos hölgy(ek) társaságában. És ez így rendjén is van, a további részletektől az esetek többségében megkímélik a jól nevelt fiatalemberek a mulatságból kimaradtakat.

Ország-világ(markos)2012. 08. 31. péntek2012. 08. 31.
Harry herceg meztelen fotói

Ami a diszkréciót illeti, szegény Harry hercegnek, a brit királyi trón harmadik számú várományosának nem volt szerencséje. A 27 éves trónörökös meztelen fotói pár nap alatt bejárták a világsajtót és -hálót, óriási olvasottságot, látogatottságot generálva a legjelesebb pletykaorgánumoknak. A királyi család sarját egy Las Vegas-i hotelszobában kapták lencse-, pontosabban telefonvégre egy ifjú hölgy társaságában, ruhátlanul, s e felvételek darabonként potom 10 ezer fontért (3,5 millió Ft) kerültek a The Sun nevű brit bulvárlap szerkesztőségébe, mely a nyomtatott lapok közül elsőként vette a bátorságot a kompromittáló sorozat megjelentetéséhez.

Rupert Murdoch médiamogul személyesen maga rendelte el a botrányos képek publikálást, annak ellenére, hogy St. James-palota előzőleg kapcsolatba lépett a helyi sajtó önszabályozási előírásainak betartatására hivatott Sajtópanaszok Bizottságával (PCC), hogy megakadályozza a herceg magánélethez való jogának esetleges megsértését. Az érvelés mit sem segített a kínos helyzetbe került Harryn, a The Sun múlt pénteki száma már a címlapon hozta le a pőre herceget. A lap érvelése szerint a fotókat már millióan látták világszerte, így olvasóit is megilleti a jog, hogy nyomtatásban vehessék szemügyre a felvételeket. Ezek után mit volt mit tenni, a királyi udvar szóvivője csak ennyit tudott a történtekhez fűzni: „Az újságok saját önszabályozási rendszerrel bírnak, így a képek leközlését illetően a szerkesztők kezében van a végső döntés joga.”

Az esettel kapcsolatban – többek közt – megszólalt Boris Johnson, London polgármestere is, aki értetlenül figyeli a botrányt. „Azt gondolom, gyalázatos, ha egy pasi úgy megy el Las Vegasba, hogy nem enged meg magának egy kis élvezetet. Az igazi skandalum az lenne, ha valaki eljut oda, és nem viselkedik legalább egy kicsit botrányos módon” – állt ki a brit főváros első embere a királyi ivadék mellett, aki persze nem ússza meg ennyivel az ügyet. A hadsereg vezetése már jelezte, Harryt „tisztességes meghallgatásban” részesítik, és „bátorítani” fogják őt arra, hogy kéthavi fizetését – mintegy 1450 fontot, azaz kb. félmillió forintot – adományozzon egy általa kiválasztott jótékony célra.

Ezek is érdekelhetnek