Takarék helyén Fókusz

Tizenhétezer ügyfél pénze „ragadt” benn a június elején becsődölt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetnél. Nemcsak a szép summákat kamatoztató nagyvállalkozók, hanem a kisebb megtakarítással vagy csak az aktuális kiadásaikra elegendő fedezettel rendelkező ügyfelek is kétségbe estek, mígnem a Betétbiztosítási Alapból mindenkit kártalanítottak. Aztán a pénzintézeti fiókok bezártak, de nem sokáig maradtak üresen, ugyanis háztűznézőbe indult az egykori konkurencia.

Ország-világBorzák Tibor2012. 08. 06. hétfő2012. 08. 06.

Kép: Kiskunhalas, 2012. július 23. A kiskunhalasi Fókusz Takarék új fiókja Kiskunhalason. A TakarékPont hálózat hat új fiókjával (Bócsa, Császártöltés, Kaskantyú, Kecel, Kiskunhalas és Tázlár) megkezdte működését a Kiskunhalasi Régióban a Fókusz Takarék. Fotó: Ujvári Sándor

Takarék helyén Fókusz
Kiskunhalas, 2012. július 23. A kiskunhalasi Fókusz Takarék új fiókja Kiskunhalason. A TakarékPont hálózat hat új fiókjával (Bócsa, Császártöltés, Kaskantyú, Kecel, Kiskunhalas és Tázlár) megkezdte működését a Kiskunhalasi Régióban a Fókusz Takarék. Fotó: Ujvári Sándor

– Miután értesültünk a volt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet fiókértékesítési folyamatairól, személyesen jártam körbe valamennyi helyszínt. A leendő fiókok jól felszerelt, ügyfélbarát környezete azonnal megnyerte tetszésünket – nyilatkozta a Szabad Földnek Józsa Zsigmond, a Fókusz Takarék ügyvezetője.

Ettől kezdve felpörögtek az események. Hat új üzlethelyiséget vásároltak meg, és a szerződéskötéstől számított tíz napon belül kicserélték a cégtáblákat a homlokzatokon, s megnyitották kapuikat is. Azóta Bócsán, Császártöltésen, Kaskantyún, Kecelen, Kiskunhalason és Tázláron Fókusz Takaréknak hívják azt a helyet, ahol az ott élő emberek pénzügyeiket intézhetik. A zökkenőmentes átállás hatékony, gyors döntéseket kívánt, melyeket szokatlanul rövid idő alatt meg is hozott az igazgatóság, miután fontosnak tartották, hogy a helyiek mielőbb a megszokott környezetben, a régóta ismert ügyintézőknél bonyolíthassák le tranzakcióikat. Hogy minden gördülékenyen menjen, a megszűnt soltvadkerti takarékszövetkezeti fiókokból átvett néhány munkatárs mellé időlegesen fókuszos kollégák is csatlakoztak. Annyi bizonyos, bőven lesz dolguk, hiszen a klasszikus betéti és hiteltermékek mellett mind a hat fiókban folyamatosan bővítik a szolgáltatásokat, hogy a lakosság valamennyi pénzügyi igényét helyben tudják kielégíteni. A tervek szerint egy-két év alatt a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet egykori ügyfeleinek hatvan-hetven százalékát átveszik.

– A XXI. századi pénzpiaci világ legfontosabb értéke a bizalom és a biztonság – húzta alá Sebestyén István, a Fókusz Takarék másik ügyvezetője. – Ennek a bizalomnak az alapja bankunk múltja, tisztessége és a munkatársak szaktudása.

Való igaz, az ország legnagyobb takarékszövetkezeti hálózatának sikertörténete ötvenöt évvel ezelőtt kezdődött, s ennek egyik alapító tagja a Fókusz, melynek vonzáskörzete Bajától Csepelig terjed.

Ezek is érdekelhetnek