Ez lett a legszebb magyar település

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartott a II. Nemzeti Vidékfejlesztési Nap keretében Mezőszentgyörgyi Dávid a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója és Varjú Frigyes, az Echo Televízió Hírigazgatója átadta a nézők által odaítélt Legszebb Magyar Település-díjat Füzér polgármesterének, Horváth Jenőnek.

Ország-világO. Horváth György2012. 12. 12. szerda2012. 12. 12.
Ez lett a legszebb magyar település

A tévé május közepe óta csaknem 30 lakóhelyet mutatott be vasárnaponként. A versengésbe benevezett falvak, városok közül a nézők és egy társadalmi zsűri Füzért tartották a legszebbnek. A lélegzetelállító tájjal, gazdag kultúrával és a felújított várral büszkélkedő falu a döntőben Birjánt és Hosszúpereszteget előzte meg. A győztes helység egyben híres is lehet, hiszen a tévé jutalomként három hónapon át beszámol minden ott történt eseményről.

A Zemplénben elterülő Füzér középkori múltra tekint vissza, és a Füzéri Vár a mai napig a község központi eleme, fő turisztikai látványossága – írta az echotv.hu. A térség turisztikai vonzerejét az érintetlen természet és a gazdag, hagyományokon alapuló kulturális vonzerő jelentősen emeli. A Füzéri Várhegy 2008-ban, a Magyarország természeti csodája.

Ezek is érdekelhetnek