29 millió forint kell a súlyosan beteg gyermekeknek!

Nagyszabású adományozó akciót kezdeményezett a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány magyarországi szervezete, melyben a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára keresnek nagylelkű adományozókat. Az ország elsőszámú leukémiás, illetve daganatos gyermekek kezeléséért felelős intézményének intenzív osztálya ugyanis felújításra szorul.

Ország-világKovács Réka2013. 01. 30. szerda2013. 01. 30.
29 millió forint kell a súlyosan beteg gyermekeknek!

A világ különböző részein élő és dolgozó skót közösség tagjai által alapított Robert Burns Nemzetközi Alapítvány (Robert Burns International Foundation, RBIF) magyarországi szervezete évek óta támogat hazai gyermek-egészségügyi intézményeket az általa összegyűjtött nagy összegű adományokkal. A kedvezményezettek közé tartozik a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája is.

A Klinika intenzív osztályán ápolják a nagy műtéti beavatkozáson átesett – nem csak daganatos –beteg gyermekeket, valamint azokat, akik állapota olyan súlyosra fordul, hogy intenzív ellátásra, például lélegeztetésre szorulnak. Sok olyan súlyos állapotú gyermek is kerül ide az ország más kórházaiból, akiknek az ellátása máshol nem biztosított.

Az osztály teljes körű felújításon esik át, és kialakítanak benne két speciális, zsilippel és elszívó berendezéssel felszerelt elkülönítő helyiséget is, amely olyan, fehérvérűségben (leukémiában) és daganatos betegségben szenvedő gyerekek befogadására, ápolására szolgál, akiket az állapotuk miatt izolálni kell a külvilágtól, hogy megóvhassák őket a fertőzésveszélytől. Ilyen helyiség eddig nem volt az osztályon.

A felújítás 40 millió forintos költségéből a Klinika 11 millió forintot tud önerőből finanszírozni. A fennmaradó 29 millió forint összegyűjtésére a Burns Nemzetközi Alapítvány magyarországi szervezete vállalkozott. Az adománygyűjtő kezdeményezést a szervezet január 26-án a budapesti Corinthia Hotel báltermében megrendezett jótékonysági rendezvényén, a Burns esten indították el, amelyet minden év januárjában tartanak meg a skót költő, Robert Burns születésnapja alkalmából.

További információt IDE kattintva kaphat a kezdeményezésről.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek