Irány Berlin! - Kis északi megyénk vesztette el a legtöbb nőt

Elég csak körbenézni szűkebb családi és baráti körünkben – biztosan mindenki talál olyan ismerőst, aki határon túl keresi a boldogulását. Az elvándorlás mértéke egyre nő, az új lakhelyek népszerűsége azonban változó.

Ország-világH. J.2014. 04. 09. szerda2014. 04. 09.
Irány Berlin! - Kis északi megyénk vesztette el a legtöbb nőt

Nagy-Britannia, London: pár éve még mindenki a szigetország felé vette az irányt. Mostanában azonban úgy tűnik, veszít népszerűségéből az angol táj, és vonzóbb a germán vidék. A Tjobs.hu – külföldi állásokat kínáló portál – január–februári felmérése szerint az elmúlt évekhez képest megnott az érdeklődés a német álláslehetoségek iránt. De kiderült az is, hogy a nők mobilabbak, könnyebben vágnak bele a költözésbe, környezetváltásba, mint a férfiak. Az urak már a jelentkezést sem bízzák a véletlenre: elsőként a legtöbb állást kínáló területről, a vendéglátóipari munkák közül választanak állást maguknak. Ha nem jönne be a felszolgálás-mosogatás, akkor viszont ott a logisztika, az autóipar és az egészségügy.

Ha az elvándorlásra készülő férfiaknak mégsem jön össze az előnyben részesített német munka, inkább belföldi állásokat pályáznak meg. Ha pedig a hazai keresgélés sem jár sikerrel, tovább folytatják azt a nagy-britanniai és hollandiai lehetőségek között.

A nők körében – az első számú német úti célpontot leszámítva – más a favorizált országok listája, és mások az álmok is, amelyeket követnek.  ők nem a vendéglátásban képzelik el a jövőjüket, sokkal szívesebben helyezkednének el az egészségügyben, az idősgondozásban és a bébiszitteri álláskörökben.

Ezek is érdekelhetnek