Kiterített Tigris

Többéves jogi huzavona végére tettek pontot egy hete: végleg bezárt a híres-hírhedt józsefvárosi piac.

Ország-világdiju-2014. 06. 20. péntek2014. 06. 20.

Kép: Józsefvárosi kinai piac végrehajtása átvétele birtokbavétele MÁV rendőrség rendörség rendorseg 2014.06.16. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Kiterített Tigris
Józsefvárosi kinai piac végrehajtása átvétele birtokbavétele MÁV rendőrség rendörség rendorseg 2014.06.16. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

A Négy Tigris területét hétfő délelőtt lepték el a rendőrök: illetéktelen személyt nem találtak, így nem volt akadálya, hogy a szeméttel borított területet átadják a tulajdonos MÁV Zrt.-nek.

Minden bizonnyal alig akad olyan ember a fővárosban és vidéken, aki ne hallott vagy ne vásárolt volna az 1993 óta működő konténerváros árusaitól.

A piac 39 ezer négyzetméteren terült el a józsefvárosi Kőbányai úton. Volt, hogy kétezernél is többen béreltek benne bódét, a vásárlókat pedig a rossz hírű környék, a bűnözés sem térítette el attól, hogy itt költsék el a pénzüket.

Nem csoda, a filléres ruhák, a jóval áron alul kínált parfümök, a kamionról „lecsúszott” áruk vonzották az embereket. Ha megvalósulnak a tavalyi tervek, sportközpont, szabadidőpark, rendezvényterem, mélygarázs épülhet az egykori piac helyén. Azt azonban egyelőre nem tudni, mikor ugrik neki az önkormányzat a fejlesztéseknek.

Ezek is érdekelhetnek