Viharban is rekorder

Több mint félezer hajó vágott a magyar tengernek csütörtök délelőtt Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén, a 46. Kékszalagon.

Ország-világMunkatársunktól2014. 07. 18. péntek2014. 07. 18.

Kép: Balatonfüred, 2014. július 10. A Fifty-Fifty nevű katamarán a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen Balatonfüreden 2014. július 10-én. A Józsa Márton kormányozta kétárbocos több mint három órával megjavítva saját rekordját nagy fölénnyel rajt-cél győzelmet aratott. MTI Fotó: Turcsi Gábor, Fotó: Turcsi Gábor

Viharban is rekorder
Balatonfüred, 2014. július 10. A Fifty-Fifty nevű katamarán a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen Balatonfüreden 2014. július 10-én. A Józsa Márton kormányozta kétárbocos több mint három órával megjavítva saját rekordját nagy fölénnyel rajt-cél győzelmet aratott. MTI Fotó: Turcsi Gábor
Fotó: Turcsi Gábor

A 155 kilométeres, Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok– Keszthely–Balatonfüred távon a jó szélben induló hajók közül a 2012-ben is nyertes Fifty-Fifty nevet viselő kétárbocos katamarán győzött.

A csapat saját rekordot is döntött: három órával javítottak korábbi idejükön, így 7 óra 13 perc 57 másodperccel, nagy fölénnyel verték meg a többi versenyzőt. De nemcsak a vitorlázóknak, a Balatoni Vízirendészetnek és a vízi mentőknek is akadt dolguk bőven a hétvégén, hiszen a résztvevők ötöde nem készült fel a viharos időjárásra. Képünkön a járőröző Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrs rendőrei láthatók, sérült hajók után kutatva. Többen is feladták a küzdelmet, az anyagi kár jelentős. Néhányan meg is sérültek: vállficam, illetve kéztörés volt a legsúlyosabb eset.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek