Derékfájás, hasmenés, halál - mindenre megoldást ígérnek a műszerész számsorai

Őrült ötletek jönnek-mennek, most éppen a gyógyító számsorokkal bíbelődnek sokan az internetes közösségekben. A Grabovoj-számok kitalálója az aranyértől a számlák befizetéséig mindenre kínál számsort.

Ország-világL. G.2015. 02. 03. kedd2015. 02. 03.
Derékfájás, hasmenés, halál - mindenre megoldást ígérnek a műszerész számsorai

Ezeket tollal egy cetlire vagy a bőrre kell felírni, és állítólag már működik. Hát írogatják is a lelkes érdeklődők: ki a pénztelenségét, ki a hasmenését, ki a derékfájását kúrálná a számok segítségével, a fiatalok sikeres vizsgákat remélnek tőlük, de olyan számsor is van, melynek felírásával megoldhatjuk a következő évtizedre a gondjainkat.

Vonjuk össze kissé a szemöldökünket, s nézzünk utána, ki is az a Grabovoj? A taskenti születésű műszerészt számos forrás akadémikusnak nevezi, de ennek tényszerűségét az oroszok hivatalosan is cáfolták. Gyógyíthatatlan betegek kúrálására, halottak feltámasztására és katasztrófák jövendölésére szakosodott, s egy időben azt követelte, hogy a törvényhozás alkosson olyan jogszabályt, amely megtiltaná a halált.

A csodadoktor akkor híresült el igazán, amikor a 2004 szeptemberében lezajlott – több mint 300 halálos áldozatot követelő – beszláni iskolai túszdráma után az ígérte az anyáknak, hogy feltámasztja a gyermekeiket. Persze pénzért. A politikába is beleártotta magát, állítván, hogy távvezérléssel irányítja a kormányt, de elnöki ambíciói is voltak. Feljelentés feljelentést követett, majd 2006-ban nyolc évre ítélték. Nos, ezek az adalékok érdekes módon rendszeresen kimaradnak a hazai rajongók írásaiból…

Csodagyógyítók rendszeresen felbukkannak, többségük hamar lelepleződik. A számsorok felírásával ártani nyilván nem lehet. De ha ezrek gondolják azt, hogy ez valódi megoldás testi és lelki gondjaikra, azzal saját maguk vagy a gyerekeik egészségét veszélyeztetik.