Pihe-puha, leveles

A Pest megyei Csömör február 7-én várja azokat, akik finom fánkot vagy pillekönnyű leveles hájas tésztát tudnak készíteni, és szeretnék megmérettetni magukat a többi résztvevővel együtt. Ma már kevesen ismerik a disznóháj felhasználásával készülő finomságot, amelyből sós és édes sütemény egyaránt kerülhet az asztalra.

Ország-világKoppány György2015. 02. 06. péntek2015. 02. 06.
Pihe-puha, leveles

Várják a versenyre a lekvárfőzés nagymestereit is, akik nagyon egyszerű vagy éppen különleges alapanyagokból képesek mennyei ízeket előcsalogatni. Helyi hagyomány a rózsafánk, de a versenyre mindig sok különlegességet hoznak a jelentkezők.

Az érdeklődők elsősorban Csömörről és környékéről jönnek a Petőfi Sándor Művelődési Házba, de érkeznek messzebbről is, a szlovák testvértelepülésről. A délután hangulatát helyi néptánccsoportok és népdalkörök fokozzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek